Beach tennis στην Παλαιοπαναγιά

Tennis Tournament, με 15 ομάδες να συμμετέχουν.

Το beach tennis είναι ένα ευρέως αναπτυσσόμενο άθλημα παραλίας στο εξωτερικό αλλά τα τελευταία χρόνια έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα όπου εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Πρόκειται για ένα άθλημα που μοιάζει με τις ρακέτες της παραλίας, έχοντας όμως και στοιχεία τένις και προσφέρει πέρα από την άθληση και μια ευκαιρία διασκέδασης, που είναι άλλωστε και το ζητούμενο, στους συμμετέχοντες. Οι διαστάσεις του γηπέδου στο διπλό (ομάδες δύο ατόμων), είναι ίδιες με το beach volley (γήπεδο 8×8 για την κάθε ομάδα), το φιλέ βρίσκεται σε ύψος 1,70 μέτρα ενώ οι ρακέτες μοιάζουν πιο πολύ με αυτές της παραλίας κατασκευασμένες όμως όχι από ξύλο αλλά από κάποιο συνθετικό υλικό (carbon, fiberglass κ.ά.). Το μπαλάκι των αγώνων είναι το εγκεκριμένο από την ITF χαμηλής συμπίεσης πορτοκαλί μπαλάκι (stage 2). Η κάθε ομάδα για να κάνει μια νίκη θα πρέπει να επικρατήσει πρώτη σε δύο σετ. Στο κάθε σετ θα πρέπει να κατακτήσει έξι games με την προϋπόθεση να έχει δύο games διαφορά από τον αντίπαλο. Η καταμέτρηση των πόντων στα games είναι αντίστοιχη με αυτή του τένις, δηλαδή 15-30-40-game, χωρίς να υπάρχει αβαντάζ στην ισοπαλία 40-40.

Από την περσινή κιόλας χρονιά η Ομόνοια φλέρταρε με την ιδέα ενός τουρνουά Beach Tennis όμως φέτος κατάφερε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού να το πραγματοποιήσει.

Συμμετοχή δήλωσαν 15 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους με τους αγώνες να ξεκινούν το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο νικητής του κάθε ομίλου πέρασε απευθείας στα προημιτελικά της Κυριακής ενώ οι ομάδες που κατετάγησαν δεύτερες και τρίτες έπαιξαν μπαράζ σε αγώνες χιαστί με ομάδες άλλων ομίλων για τις άλλες τέσσερις θέσεις που οδηγούσαν στη φάση των 8. Πολύ καλά παιχνίδια έγιναν στα προημιτελικά όπου όλες οι αναμετρήσεις χρειάστηκαν και τρίτο σετ για να αναδείξουν νικητή. Στα ημιτελικά οι Κοτσανάς-Τσακανίκας επικράτησαν των Πούλου-Καρβούνη με 2-0 σετ (6-4, 6-3) και εξασφάλισαν τη μία θέση στον μεγάλο τελικό. Πιο εύκολη ήταν η επικράτηση για τους Παπούλια-Αποστολάκη στο δεύτερο ημιτελικό κερδίζοντας τους Ζησιμόπουλο-Ζησιμόπουλο 2-0 (6-1, 6-0).

Στον μικρό τελικό έγινε όμορφο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ηττημένες ομάδες των ημιτελικών με τους Πούλο-Καρβούνη να επικρατούν στα δύο σετ των Ζησιμόπουλο-Ζησιμόπουλο με 6-4 και 6-3 και να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο. Στον μεγάλο τελικό τα αουτσάιντερ Κοτσανάς-Τσακανίκας βρέθηκαν να κερδίζουν το πρώτο σετ με 6-3 αλλά η απάντηση από τους Παπούλια-Αποστολάκη ήταν άμεση. Πήραν το δεύτερο σετ με 6-2 και ισοφάρισαν σε 1-1. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ οι Κοτσανάς-Τσακανίκας πήραν από τη αρχή προβάδισμα στο σκορ και κάνοντας ώριμο παιχνίδι δεν το έχασαν ως το τέλος κερδίζοντας το σετ με 6-2 και μαζί και την πρώτη θέση στο 1o τουρνουά Beach Tennis της Ναυπάκτου.

Τις απονομές έκανε ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης Χριστίνα Βασιλοπούλου , που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα της διοργάνωσης, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά.

Οι συμμετέχοντες άφησαν “ανοικτούς λογαριασμούς”, και περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη αντίστοιχη διοργάνωση, γα να “πάρουν το αίμα τους” πίσω. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πλειοψηφία των συμμετεχόντων διασκέδασε μέσα από τους αγώνες σε ένα άθλημα που οι περισσότεροι πολύ λίγα γνώριζαν πριν από αυτό το τουρνουά.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...