Bloomberg: Ο τουρισμός “ένεση” τόνωσης για την Ελλάδα

Bloomberg: Ο τουρισμός “ένεση” τόνωσης για την Ελλάδα

bloomerg

Σύμφωνα με όσα ανφέρει το Bloomberg οι ισχυρές επιδόσεις των κυριοτέρων οικονομιών της Ευρωζώνης αναμένεται να βοηθήσουν και την Ελλάδα, την οικονομία της οποίας θα συνεχίσει να ενισχύει ο τουρισμός.

Μάλιστα σημειώνει ότι το πρακτορείο ταξιδιών TUI AG αναφέρει ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16%, ένδειξη πως ο τουριστικός τομέας θα εξακολουθήσει να τονώνει την οικονομία, εν αναμονή των αναγκαίων επενδύσεων. Οι οικονομολόγοι, δε, εκτιμούν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 2,2%.

Όπως δείχνει μηνιαία έρευνα του Bloomberg, η πρώτη για το 2018, η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, που έχει επονομαστεί και “Euroboom”, δεν εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και οι οικονομολόγοι το έχουν αντιληφθεί, με τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης να κυμαίνονται στο 2,2%. 

Οι βελτιωμένοι δείκτες ενθαρρύνουν ήδη τους ιθύνοντες της ΕΚΤ να προχωρήσουν στον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Ωστόσο, ο πληθωρισμός υπολείπεται του στόχου που έχει τεθεί (λίγο κάτω από 2%), επομένως οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά. Η εκτίμηση είναι πως οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 1.5% φέτος και 1.6% το 2019, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων μέχρι το 2019.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/317522-Bloomberg-O-toyrismos-enese-tonoses-gia-ten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...