Bloomberg: «Νίκη του Τσίπρα η μη περικοπή των συντάξεων»

Bloomberg: «Νίκη του Τσίπρα η μη περικοπή των συντάξεων»

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή χωρίς τη περικοπή των συντάξεων, το Bloomberg εκτιμά πως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μπορεί να νιώσει ανακούφιση που η Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως και του το πιστώνει ως «σημαντική νίκη».

Το πρακτορείο σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η αποφυγή των περικοπών των συντάξεων αποτελεί σημαντική νίκη για τον Αλ. Τσίπρα, καθώς συνιστά το κεντρικό σημείο της πολιτικής στρατηγικής του ενόψει των εκλογών που θα διενεργηθούν το επόμενο έτος». Και συμπληρώνει πως «του δίνει κάτι να κρατηθεί καθώς οι αγορές έχουν πλήξει τα ομόλογα της χώρας και τις τράπεζες μετά την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, καθιστώντας δυσκολότερο για τον πρωθυπουργό να προωθήσει το αφήγημα της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

Tο δημοσίευμα αναφέρεται στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου και στο ότι η κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα και τα ταμείο ανακεφαλαιοποίησης εργάζονται επί διαφορετικών σχεδίων ώστε οι τράπεζες να ανακάμψουν ελαφρύνοντάς τις από τα κόκκινα δάνεια.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347465-Bloomberg-Nike-toy-Tsipra-e-me-perikope-ton-syntaxeon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...