Eπίθεση της Μόσχας κατά της kontra news

Έντρομο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τα μαζεύει αφού ξεσκεπάσαμε τα βρόμικα κόλπα τους για το σχέδιο αποσταθεροποίησης

ΟΙ καταιγιστικές αποκαλύψεις της KONTRANEWS με ντοκουμέντα και ονόματα για αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης προκάλεσε εκνευρισμό στη Μόσχα.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να αποστασιοποιηθεί από το βρόμικο σχέδιο κατά της Ελλάδας, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, με μια μακροσκελή ανακοίνωση που παραπέμπει σε καθεστωτικές πρακτικές, επιτίθεται κατά της KONTRANEWS χαρακτηρίζοντας μάλιστα αναληθές ένα από τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας που αποκάλυπτε ότι το ρωσικό δίκτυο, χρησιμοποιώντας τους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους, προετοιμάζει προβοκατόρικες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Βέβαια το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν τόλμησε να αναφέρει λέξη για την απόπειρα του ρωσικού λόμπι στην Ελλάδα να εξαγοράσει βουλευτές και να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης για να μην προχωρήσει η συμφωνία για το Μακεδονικό που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μείνουν τα Σκόπια εκτός ΝΑΤΟ.

Δεν αναφέρεται επίσης το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στη χρηματοδότηση από παράγοντες που συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες των συγκεντρώσεων για το Μακεδονικό και την απόπειρα άλωσης του Αγίου Όρους αλλά και πολλών Μητροπολιτών.

Δεν λένε κουβέντα για τις δραστηριότητες της λεγόμενης «Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Ένωσης» που αποτελεί όχημα της Μόσχας για διείσδυση στην Ελλάδα.

Δεν αναφέρονται επίσης στους λόγους που ανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν περιλαμβάνει στο πρωτοσέλιδο της KONTRANEWS για την απόπειρα εξαγοράς του Άκτωρα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως όχημα για να ελέγξουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ούτε στις μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν για να εξασφαλίσει η Μόσχα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν αναφέρει λέξη για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας που έχουν σχέση με την χρηματοδότηση από Ρώσους ολιγάρχες ακροδεξιών κομμάτων και κινήσεων στην Ελλάδα.

Παρέλειψαν επίσης να απαντήσουν για τον πακτωλό χρημάτων με τα οποία χρηματοδοτούν συγκεκριμένα μοναστήρια στο Άγιο Όρος.

Η KONTRANEWS, με μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων αναφέρθηκε και στην απόπειρα άλωσης από το ρωσικό παράγοντα Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Προφανώς οι αποκαλύψεις μας ενόχλησαν το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών που κατέφυγε αναγκαστικά στις γνώριμες μεθόδους παραπληροφόρησης.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την κυριαρχία, την δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια στην Ελλάδα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε ποτέ, με δεδομένο ότι επίσημα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωματών έχει απόλυτη σχέση με την παραβίαση από την Μόσχα της κυριαρχίας και της κρατικής ασφάλειας.».

Βέβαια είναι γνωστές οι αντιλήψεις για την ελευθερία του Τύπου και την δημοσιογραφία που έχει το καθεστώς Πούτιν.

Γι’ αυτό δεν πρόκειται να σχολιάσουμε ούτε το ύφος ούτε το ήθος της ανακοίνωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η KONTRANEWS δεν τρομοκρατείται, δεν χειραγωγείται και δεν εκβιάζεται.

Οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν όσο και να ωρύεται το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠ.ΕΞ. για ένα από τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της KONTRANEWS έχει ως εξής:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος αλήθειας σε αυτό το δήθεν δημοσίευμα», δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών προσθέτοντας ότι «η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την κυριαρχία, τη δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας. Τέτοιες εχθρικές και ηλίθιες επιθέσεις προς την Ρωσία είναι ντροπή για την Ελληνική δημοσιογραφία και φαίνονται παράλογες, ενάντια στον σεβασμό μας προς την Αθήνα ως ισότιμο εταίρο».

Στην αναλυτική ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο φέρνει ως παράδειγμα τη φετινή 25η επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Αυτό είναι το κύριο έγγραφο που καθορίζει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών. Αντανακλώντας τους ξεκάθαρους στενούς φιλικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και των λαών μας το Σύμφωνο διασφαλίζει τη συνέχισή τους και τη µη επικράτηση καιροσκοπικών διαφοροποιήσεων. Επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και φιλοδοξία των δύο κρατών να ενισχύσουν ενεργά και σταθερά τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς στη βάση των αρχών σεβασμού της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχικής ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και του αμοιβαίου οφέλους», αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές μας καθοδηγούν στην εργασία για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας», επισημαίνεται.

Επιπροσθέτως υπογραμμίζει ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 190η επέτειο από την έναρξη των ρωσο-ελληνικών διπλωματικών σχέσεων.

«Οι χώρες μας συνδέονται από δεσμούς και κοινές αξίες αιώνων, θρησκευτική αλληλεπίδραση, κοινή ιστορία. Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας», τονίζει το ρωσικό ΥΠ.ΕΞ. θέτοντας το ερώτημα: «Γιατί η Ρωσία να εμπλακεί σε ταραχές στην Ελλάδα;», καταλήγει.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339563-Epithese-tes-Moschas-kata-tes-kontra-news ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Leave a Comment