Facebook: Αυξήσεις σε ενεργούς χρήστες, έσοδα και διαφημίσεις

Facebook: Αυξήσεις σε ενεργούς χρήστες, έσοδα και διαφημίσεις
Σε 1,32 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι ενεργοί χρήστες του Facebook, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, σημειώνοντας ότι σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχουν αυξηθεί κατά 14%.
Το 30% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook αποκλειστικά από κάποια κινητή συσκευή (έξυπνο τηλέφωνο, ταμπλέτα κ.ά.). Επίσης, το δίκτυο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση τόσο των διαφημιστικών εσόδων, όσο και των κερδών του, γεγονός που χαροποίησε τους επενδυτές και οδήγησε σε άνοδο τις μετοχές του στη Wall Street.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 63% των συνολικών χρηστών κατά τη διάρκεια του Ιουνίου χρησιμοποιούσε καθημερινά το Facebook. Οι χρήστες που χρησιμοποίησαν το δίκτυο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα από κινητή συσκευή, ήταν 654 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα (αύξηση 14% από τον Ιούνιο του 2013), ενώ συνολικά οι χρήστες μέσω κινητής συσκευής έφθασαν τα 1,07 δισεκατομμύρια.

Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν και η αύξηση στα κέρδη του Facebook, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος-Ιούνιος 2014) τα έσοδά του ανήλθαν σε 791 εκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια από τα 333 εκατ. δολάρια που είχε στο περυσινό δεύτερο τρίμηνο (αύξηση 138%).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 2013 το 5,8% των συνολικών παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων του διαδικτύου, από 4,1% το 2012, ενώ αναμένεται να φθάσει το 8% στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφερόμενος στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δήλωσε: «Είχαμε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο. Η κοινότητά μας συνέχισε να μεγαλώνει και διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας, καθώς διασυνδέουμε τον υπόλοιπο κόσμο».

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...