Nafpaktia News http://www.nafpaktianews.gr Ναύπακτος : Το καθημερινό click στην ενημέρωση από τη Ναύπακτο! Wed, 26 Aug 2015 19:44:29 +0000 el hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.2.3 Βόλτα στην Ευρυτανία. Το γεφύρι της Βίνιανης και η εκκλησία του Σωτήρος στην Φραγκίστα (Βίντεο) http://www.nafpaktianews.gr/%ce%92%cf%8c%ce%bb%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%95%cf%85%cf%81%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%a4%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%92%ce%af%ce%bd/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%92%cf%8c%ce%bb%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%95%cf%85%cf%81%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%a4%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%92%ce%af%ce%bd/#comments Wed, 26 Aug 2015 19:44:29 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173433 Βόλτα στην Ευρυτανία. Το γεφύρι της Βίνιανης και η εκκλησία του Σωτήρος στην Φραγκίστα (Βίντεο)

Αυτή την φορά ο φακός του Φωτογράφου-Βιντεογράφου Ανδρέα Κουτσοθανάση βρέθηκε να καταγράφει ομορφιές απο την «Ελβετία της Ελλάδας» όπως έχει χαρακτηρισθεί ο νομός Ευρυτανίας. Αν και το site μας παρουσιάζει υλικό μόνο απο την Αιτωλοακαρνανία, οι γειτονικοί νομοί Λευκάδας και Ευρυτανίας αποτελούν πόλο έλξης πολλών Αιτωλοακαρνάνων, δίνοντας πρόσβαση σε θάλασσα και βουνό αντίστοιχα και σίγουρα [...]

The post Βόλτα στην Ευρυτανία. Το γεφύρι της Βίνιανης και η εκκλησία του Σωτήρος στην Φραγκίστα (Βίντεο) appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Βόλτα στην Ευρυτανία. Το γεφύρι της Βίνιανης και η εκκλησία του Σωτήρος στην Φραγκίστα (Βίντεο)

Αυτή την φορά ο φακός του Φωτογράφου-Βιντεογράφου Ανδρέα Κουτσοθανάση βρέθηκε να καταγράφει ομορφιές απο την «Ελβετία της Ελλάδας» όπως έχει χαρακτηρισθεί ο νομός Ευρυτανίας. Αν και το site μας παρουσιάζει υλικό μόνο απο την Αιτωλοακαρνανία, οι γειτονικοί νομοί Λευκάδας και Ευρυτανίας αποτελούν πόλο έλξης πολλών Αιτωλοακαρνάνων, δίνοντας πρόσβαση σε θάλασσα και βουνό αντίστοιχα και σίγουρα αξίζουν παρουσιάσεων.

Το γεφύρι της Βίνιανης

Το πότε έγινε το γεφύρι της Βίνιανης δεν είναι γνωστό . Διάφορες πιθανές χρονολογίες που ακούγονται στα γύρω χωριά , δεν έχουν καμία βάση αλήθειας , καθότι δεν υπάρχει κανένα γραπτό κείμενο , που να αναφέρει κάτι σχετικό . Η μόνη και ευρέως διαδεδομένη άποψη είναι ότι ο πρωτομάστορας που το κατασκεύασε ονομαζόταν Ανανίας και καταγόταν από την Πρέβεζα . 3 Το πιο πιθανό όμως είναι , ο Ανανίας να ήταν ο χορηγός της κατασκευής του γεφυριού κι αυτό διότι κατά τα έτη 1675 – 1691 περίπου , χρημάτισε ηγούμενος στο μοναστήρι της Τατάρνας , ο μαθητής του Ευγένιου του Αιτωλού Ανανίας ( 1610 – ; ) , σε αντικατάσταση του θανόντος ηγουμένου Ιακώβου . 4 Είναι σχεδόν βέβαιο λοιπόν , ο ηγούμενος αντιλαμβανόμενος την χρησιμότητα του γεφυριού , για την ασφαλή και ακοπίαστη διέλευση των προσκυνητών , που έρχονταν από τα μέρη ανατολικά του Μέγδοβα , ότι χρηματοδότησε την κατασκευή του .
Την ίδια εξάλλου χρονική περίοδο , χτίστηκε και το γεφύρι του Μανώλη στον Αγραφιώτη , το 1659 επισκοπούντος Λιτζάς και Αγράφων του Ιακώβου . 5 Η βιβλιογραφία , η σχετική με τον ηγούμενο της Τατάρνας Ανανία , δεν αναφέρει κάτι σχετικό . Παρόλα αυτά τα μοναστήρια τις μακρινές εκείνες εποχές , χρηματοδοτούσαν κοινωφελή έργα , και η εκκλησία γενικότερα ερχόταν αρωγός στα προβλήματα του κόσμου . Για παράδειγμα , το χτίσιμο του γεφυριού του Δεσπότη στον Καρπενησιώτη ποταμό . Αν οι υποθετικές αυτές εκτιμήσεις είναι σωστές , αυτόματα γνωρίζουμε την χρονική περίοδο που χτίστηκε το γεφύρι .
Η αναφορά στην Πρέβεζα σαν τόπο καταγωγής του Ανανία , μάλλον είναι αυθαίρετη κι έχει να κάνει με το υπερκείμενο ύψωμα ‘’Πριβινζούλα‘’, σαν πιθανή παραφθορά από ‘’Πρεβε(ν)ζούλα‘’.
Με το γεφύρι αυτό συνυφαίνονται αρκετοί μύθοι , όπως ότι :
‘’Κάθε φορά πριν φθάσει μεγάλη κατεβασιά , μπροστά περνάει το στοιχειό , η λάμια , όπως το λένε οι ντόπιοι . Και τότε συμβαίνουν πολλά παράξενα σε τούτο της ερημιάς γεφύρι . Ακούγονται φωνές , τραγούδια από νεράιδες . Εάν τύχει εκείνη τη στιγμή να είναι μέρα , έρχονται χιλιάδες αγριομέλισσες βουίζουν τρελά και δεν σε αφήνουν να περάσεις . Και εάν είναι νύχτα , φτερουγίζουν χιλιάδες νυχτερίδες και σαν τη δύναμη κεραυνού , ακούγονται μουγκρητά από ταύρο . Ποιος εκείνη τη στιγμή τολμάει να το περάσει ; Τα χρόνια τα παλιά λένε , κάποιος καβαλάρης τόλμησε να το περάσει και μόλις έφτασε στη μέση , έπεσε κάτω από το γεφύρι και πάει , χάθηκε . Άλλοι λένε ότι υπάρχει κάποιο αγριομελίσσι εκεί κοντά , μέσα σε μεγάλο γκρεμό και όποιος το πειράξει σκοτώνεται , γιατί είναι στοιχειωμένο‘’.
Το γεφύρι της Βίνιανης έγινε μάρτυρας μαχών κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αλλά και αργότερα . Το 1807 όταν ο Άγος Μουχουρτάρης συνέλαβε τον Κατσαντώνη στο Μοναστηράκι των Αγράφων , τον μετέφερε βαριά άρρωστο στο Καρπενήσι . Ο αδελφός του πρωτοπαλίκαρου της κλεφτουριάς , Λεπενιώτης , στην προσπάθειά του να τον λευτερώσει έστησε ενέδρα στους Τούρκους δίπλα από το γεφύρι στην όχθη προς το Στένωμα . Στην συμπλοκή όμως αυτή , η αριθμητική υπεροχή των Τούρκων δεν τον άφησε να κρατήσει το πέρασμα , αλλά ούτε να λευτερώσει τον Κατσαντώνη.

 

Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος 

Το σπουδαιότερο μνημείο της Αν. Φραγκίστας είναι η Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η γνωστή σε όλους τους Ευρυτάνες και Ρουμελιώτες η Σωτήρα που βρίσκεται σε μιά ιδιαίτερα όμορφη τοποθεσία με πολλά νερά και μεγάλα πλατάνια. Σύμφωνα με την παρόδοση η ίδρυσή της ανάγεται στα μέσα του 16ου αιώνα. Η Μονή καταστράφηκε και λεηλατήθηκε πολλές φορές. Οπως μαρτυρεί επιγραφή στο εσωτερικό του ναού και αναφέρει ότι το υπάρχον καθολικό ανακαινίστηκε στις αρχές του 1700 επί Επισκόπου Λιτζάς και Αγράφων, Διονυσίου του Χίου (1693 -1730). Η επιγραφή ακριβώς αναφέρει. «Εν έτει 1725 της κατά σάρκαν οικονομίας του Χριστού ανεκαινίσθη εκ θεμελίων ο θείος και ιερός ναός του μεταμορφωθέντος Σωτήρος Χριστού δι” επιτροπής και συνδρομών του Πανοσιωτότου Ιερομονόχου Παπακυρίλλου εκ κώμης Βούλπης και δι’ εξόδων του κυρ Χατζηπαναγιώτου εκ κώμης Κερασόβου, αρχιερατεύοντος του θεοφιλεστάτου Διονυσίου εκ της νήσου Χίου και εν έτει 1732, ιστορήθη δια συνδρομής και εξόδων των άνωθεν γεγραμένων αρχιερατεύοντος του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διονυσίου του εξ Ιωαννίνων».
Με τη Σωτήρα, όπως επικράτησε να λέγεται το Μοναστήρι που από πολύ νωρίς, από το 1821 ορφάνεψε από μοναχούς συνδεόνται πολλά θαύματα, μύθοι αλλά και ιστορικά γεγονότα. Θαύματα όπως ο εξοστρακισμός βολιού και θάνατος απίστου, ο ηρωϊσμός του γέρο Γιάννου Μπουκουβόλα και ο χαλασμός του ασκεριού του παππού του Αλή Πασά, Μούρτο Χούσο, η θητεία του Κατσαντώνη ως δόκιμου μοναχού και το πέρασμα του Κοσμά του Αιτωλού. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βρίσκεται και του Κοσμά η βρύση που σύμφωνα με την παράδοση ο Αγιος των σκλαβωμένων Ελλήνων ξαπόσταινε πίνοντας δροσερό νερό μέχρι να φθάσει στη Σωτήρα.
Πριν από μερικό χρόνια χρόνια η Ενορία της Ανατολικής Φραγκίστας για να τιμήσει τον ισαπόστολο ανήγειρε ναό και τον αφιέρωσε στη μνήμη των Αγίων Κοσμά του Αιτωλού και προφήτη Ηλία. Ο σημερινός ναός της Σωτήρας, είναι το μόνο που επέμεινε από το παλιό μοναστηριακό συγκρότημα. Είναι χτισμένος σε ζακυνθινό ρυθμό, τρίκογχος, στευρεπίστεγος με νάρθηκα και λιθόκτιστο κλειστό τρούλο. Το εσωτερικό του ναού είναι αγιογραφημένο σε κάθε του σημείο με τοιχογραφίες βυζαντινότροπης τέχνης. Τοιχογραφίες όμως και ολόκληρος ο ναός απειλούνται από την υγρασία που είναι έντονη στην περιοχή και χρειάζεται άμεση συντήρηση.
Το τέμπλο του ναού (1731) έχει με μοναδικό τρόπο σκαλισμένες στο ξύλο παραστάσεις. Ιδιαίτερης τέχνης έργο είναι ο σταυρός που βρίσκεται στο πάνω μέρος του και τα δύο βημόθυρα της Ωραίας Πύλης τα οποία φυλάσονται στην κειμελιοθήκη της Ενορίας μαζί με το επιτραχήλιο του κτήτορος της Ιεράς Μονής ηγουμένου Παπακυρίλλου. Οι εικόνες του Σωτήρος χρονολογούνται από το 1738. Αριστούργημα της ξυλογλυπτικής τέχνης θεωρείται ο πολυέλαιος που όμοιός του υπάρχει στα μονατήρια του Αγίου Όρους καθώς και το σμαλτοκέντητο ψαλτήρι – αναλόγιο με ελεφαντοστούν, που ίδιο ανάλογό του φυλόσσεται στην κειμελιθήκη της Ιεράς Μονής Τατάρνας.

 

Τμήμα Ειδήσεων & Ενημέρωσης του agriniobestof.gr

 

The post Βόλτα στην Ευρυτανία. Το γεφύρι της Βίνιανης και η εκκλησία του Σωτήρος στην Φραγκίστα (Βίντεο) appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%92%cf%8c%ce%bb%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%95%cf%85%cf%81%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%a4%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%92%ce%af%ce%bd/feed/ 0
Φιλική ήττα για Ατρόμητο από τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά. http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a6%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ae%cf%84%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%91%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%91%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%85/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a6%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ae%cf%84%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%91%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%91%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%85/#comments Wed, 26 Aug 2015 19:23:48 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173410 Φιλική ήττα για Ατρόμητο από τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά.

Με γκολ του Αθανασόπουλου στο 65′ ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά νίκησε στο Δημοτικό γήπεδο του Αντιρρίου την ομάδα του Περικλή Παπαποστόλου. Ένα όμορφο παισχνίδι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν  στο γήπεδο από δύο πολύ καλές ομάδες. Ο Ατρόμητος είχε την πρωτοβουλία τον κινήσεων ενώ ο Άγιος Θωμάς έδωσε χόρο στους γηπεδούχους , όμως τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν [...]

The post Φιλική ήττα για Ατρόμητο από τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά. appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Φιλική ήττα για Ατρόμητο από τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά.

Με γκολ του Αθανασόπουλου στο 65′ ο Αλικυρναϊκός Αγίου Θωμά νίκησε στο Δημοτικό γήπεδο του Αντιρρίου την ομάδα του Περικλή Παπαποστόλου. Ένα όμορφο παισχνίδι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν  στο γήπεδο από δύο πολύ καλές ομάδες. Ο Ατρόμητος είχε την πρωτοβουλία τον κινήσεων ενώ ο Άγιος Θωμάς έδωσε χόρο στους γηπεδούχους , όμως τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν την νίκη 0-1.Διαιτητής του αγώνα ο Δημήτρης Στυλιαράς με βοηθούς τον Βασίλη Λιόνα και τον κ. Σούζα.

The post Φιλική ήττα για Ατρόμητο από τον Αλικυρναϊκό Αγίου Θωμά. appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a6%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ae%cf%84%cf%84%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%91%cf%84%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%91%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%85/feed/ 0
Ανακοίνωση Ν. Καπαπάνου για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών http://www.nafpaktianews.gr/%ce%91%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%9d-%ce%9a%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%cf%80%cf%85%cf%84%ce%b9/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%91%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%9d-%ce%9a%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%cf%80%cf%85%cf%84%ce%b9/#comments Wed, 26 Aug 2015 18:25:58 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173404 Ανακοίνωση Ν. Καπαπάνου για τους επιτυχόντες  των Πανελλαδικών

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε μήνυμά του σημειώνει: «Οι πόρτες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ανοίγουν για να δεχθούν τα όνειρα και τις επιδιώξεις μιας γενιάς η οποία στο μέλλον θα κληθεί ν αντιμετωπίσει  έντονες προκλήσεις, σε έναν κόσμο ο οποίος τα τελευταία χρόνια αλλάζει [...]

The post Ανακοίνωση Ν. Καπαπάνου για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Ανακοίνωση Ν. Καπαπάνου για τους επιτυχόντες  των Πανελλαδικών

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σε μήνυμά του σημειώνει:

«Οι πόρτες των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ανοίγουν για να δεχθούν τα όνειρα και τις επιδιώξεις μιας γενιάς η οποία στο μέλλον θα κληθεί ν αντιμετωπίσει  έντονες προκλήσεις, σε έναν κόσμο ο οποίος τα τελευταία χρόνια αλλάζει ραγδαία. Η κατάρτιση και η ειδίκευση αποτελούν τα «όπλα» της στη πορεία ζωής που θ’  ακολουθήσει.

Ωστόσο, η κατάκτηση της γνώσης πέρα από την επαγγελματική αποκατάσταση και ειδίκευση, αποτελεί για τους νέους και τις νέες μας έναν στόχο αξιών ζωής. Μια πνευματική επένδυση η οποία αποτελεί μέρος της ολοκλήρωσής τους.

Εύχομαι στους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, δύναμη και επιτυχία στην πορεία τους.

Στα παιδιά δε, που παρά την σκληρή προσπάθειά τους δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν το στόχο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα ήθελα να επισημάνω πως κάθε αποτυχία δεν είναι τίποτε περισσότερο από το εφαλτήριο μιας νέας ισχυρότερης προσπάθειας».

 

The post Ανακοίνωση Ν. Καπαπάνου για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%91%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%9d-%ce%9a%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%cf%80%cf%85%cf%84%ce%b9/feed/ 0
Όμηρος Ναυπακτιακός την Κυριακή στο Νεοχώρι. http://www.nafpaktianews.gr/%ce%8c%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%9d%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%9a%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%9d/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%8c%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%9d%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%9a%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%9d/#comments Wed, 26 Aug 2015 18:11:10 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173401 Όμηρος Ναυπακτιακός την Κυριακή στο Νεοχώρι.

Ένα πολύ δυνατό φιλικό προετοιμασίας ανάμεσα στον Όμηρο Νεοχωρίου και το Ναυπακτιακό Αστέρα θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο του Νεοχωρίου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής και το εισιτήριο είναι στα 3 ευρώ. Γιώργος Ασπρογέρακας και Γιάννης Πανουργιάς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και να δουν την αγωνιστική [...]

The post Όμηρος Ναυπακτιακός την Κυριακή στο Νεοχώρι. appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Όμηρος Ναυπακτιακός την Κυριακή στο Νεοχώρι.

Ένα πολύ δυνατό φιλικό προετοιμασίας ανάμεσα στον Όμηρο Νεοχωρίου και το Ναυπακτιακό Αστέρα θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο του Νεοχωρίου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής και το εισιτήριο είναι στα 3 ευρώ. Γιώργος Ασπρογέρακας και Γιάννης Πανουργιάς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σχήματα και να δουν την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών τους σε ένα παιχνίδι που αν και φιλικό έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι.

The post Όμηρος Ναυπακτιακός την Κυριακή στο Νεοχώρι. appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%8c%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%9d%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%9a%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%9d/feed/ 0
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο αντλιοστάσιο της Δ.Ε. Αντιρρίου http://www.nafpaktianews.gr/%ce%9d%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%af%ce%b1-x%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%cf%8c-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b9/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%9d%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%af%ce%b1-x%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%cf%8c-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b9/#comments Wed, 26 Aug 2015 18:05:30 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173303 Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο αντλιοστάσιο της Δ.Ε. Αντιρρίου

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19.55: Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας Ανδρέα Κοτσανά πλέον και οι περιοχές Αντιρρίου και Μακύνειας υδροδοτούνται κανονικά. ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:13.20 Αποκαταστάθηκε η βλάβη του δικτύου ύδρευσης για τις περιοχές Μακύνεια-Ρίζας,ενώ το πρόβλημα παραμένει για τις περιοχές Πλατανίτη και Αντιρρίου στις οποίες το πρόβλημα υδροδότησης αναμένεται να αποκατασταθεί περίπου στις [...]

The post Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο αντλιοστάσιο της Δ.Ε. Αντιρρίου appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο αντλιοστάσιο της Δ.Ε. Αντιρρίου

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19.55: Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον αντιδήμαρχο Ναυπακτίας Ανδρέα Κοτσανά πλέον και οι περιοχές Αντιρρίου και Μακύνειας υδροδοτούνται κανονικά.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:13.20 Αποκαταστάθηκε η βλάβη του δικτύου ύδρευσης για τις περιοχές Μακύνεια-Ρίζας,ενώ το πρόβλημα παραμένει για τις περιοχές Πλατανίτη και Αντιρρίου στις οποίες το πρόβλημα υδροδότησης αναμένεται να αποκατασταθεί περίπου στις 20.00 το βράδυ..

Η ηλεκτρονική βλάβη σε πίνακα διαχείρισης της μεσαίας δεξαμενής νερού από τη γεώτρηση του Ευήνου είναι η αιτία της διακοπής νερού από τις 06.00 σήμερα το πρωί,στις περιοχές από τον Πλατανίτη μέχρι και τη Ρίζα Ναυπακτίας συμπεριλαμβανομένου των περιοχών Αντιρρίου και Μακύνειας.

Λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων και της αυξημένης ανάγκης σε νερό,η μεσαία δεξαμενή βγήκε εκτός λειτουργίας,ενώ αναμένεται εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό από την Αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες νερό αναμένεται να δοθεί και πάλι στο δίκτυο περίπου στις 13.00 μετά το μεσημέρι,ενώ γενικότερα,οι βλάβες που παρατηρούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι του δήμου,αναμένεται να λυθεί οριστικά με τις εργασίες για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων η οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

 

The post Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο αντλιοστάσιο της Δ.Ε. Αντιρρίου appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%9d%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%af%ce%b1-x%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%cf%8c-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b9/feed/ 0
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a3%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-32%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b4%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%a0%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%80/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a3%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-32%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b4%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%a0%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%80/#comments Wed, 26 Aug 2015 12:59:33 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173398 Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείαςΣυνελήφθη, χθες (25-8-2015) το πρωί στη Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για απόπειρα ληστείας.Ο συλληφθείς [...]

The post Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας

Συνελήφθη, χθες (25-8-2015) το πρωί στη Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για απόπειρα ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

The post Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a3%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-32%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b4%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%a0%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%80/feed/ 0
Ελένη Αντωνοπούλου: Η γιαγιά από την Πάτρα που μπήκε πρώτη στο ΤΕΙ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%95%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%91%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%97-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%a0%ce%ac/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%95%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%91%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%97-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%a0%ce%ac/#comments Wed, 26 Aug 2015 12:44:12 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173395 Ελένη Αντωνοπούλου: Η γιαγιά από την Πάτρα που μπήκε πρώτη στο ΤΕΙ

ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ 26|08|2015 | 12:15 Πάτρα – Δυτική Ελλάδα Κατάφερε να μπεί πρώτη στην σχολή της (Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πάτρας), παρότι είναι γιαγιά με δύο εγγόνια! Φαίνεται απίστευτο , αλλά η θέληση της Ελένης Αντωνοπούλου ήταν τέτοια που ξεπέρασε [...]

The post Ελένη Αντωνοπούλου: Η γιαγιά από την Πάτρα που μπήκε πρώτη στο ΤΕΙ appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Ελένη Αντωνοπούλου: Η γιαγιά από την Πάτρα που μπήκε πρώτη στο ΤΕΙ
ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΓΓΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

Κατάφερε να μπεί πρώτη στην σχολή της (Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πάτρας), παρότι είναι γιαγιά με δύο εγγόνια!

Φαίνεται απίστευτο , αλλά η θέληση της Ελένης Αντωνοπούλου ήταν τέτοια που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο στην προσπάθειά της να σπουδάσει , έστω κι αν θα είναι η μεγαλύτερη φοιτήτρια στο ΤΕΙ Πάτρας όπου πέτυχε!

Η απόφαση της Ελένης Αντωνοπούλου να σπουδάσει ήταν ένα όνειρο που διατηρούσε επί χρόνια. Από την εποχή που σταμάτησε το σχολείο, καθώς παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία.

Ωστόσο, αργότερα και παρότι είχε 3 παιδιά αποφάσισε να συνεχίσει για να πάρει το απολυτήριο του σχολείου, που ήταν και ο μεγάλος της καημός.

Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν πολύ καλή, έχοντας μάλιστα υψηλή βαθμολογία στα μαθήματα, στο Εσπερινό Λύκειο όπου φοιτούσε.

Αυτό ήταν και το ερέθισμα για να διαβάσει για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Αλλωστε η στήριξη που είχε από τον σύζυγό της και τα παιδιά της ήταν θερμή.

Ετσι από σήμερα το πρωί η οικογένεια έχει ως μέλος μια φοιτήτρια 51 ετών με τρία παιδιά και δύο εγγόνια και άπαντες γλεντούν την μεγάλη επιτυχία.

Εως και η μια της κόρη που βρισκόταν σε διακοπές , όταν πληροφορήθηκε το ευχάριστο γεγονός της μαμάς, επέστρεψε στην Πάτρα για να γιορτάσει μαζί της !

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ

The post Ελένη Αντωνοπούλου: Η γιαγιά από την Πάτρα που μπήκε πρώτη στο ΤΕΙ appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%95%ce%bb%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%91%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%97-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%a0%ce%ac/feed/ 0
Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a7%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b7-%ce%b5/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a7%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b7-%ce%b5/#comments Wed, 26 Aug 2015 12:41:26 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173393 Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων. Σύμφωνα με το νομοθετικό [...]

The post Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την εφαρμογή του  προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.

Ως εκ τούτου οι κτηνοτρόφοι, αφού επιλέξουν τον εγκεκριμένο κτηνίατρο εκτροφής από τον κατάλογο που έχει αναρτηθεί στο site του ΥΠΠΑΠΕΝ (www.minagric.gr) , πρέπει έγκαιρα να υπογράψουν Δηλώσεις Έναρξης Συνεργασίας  για την εφαρμογή του προγράμματος Μελιταίου Πυρετού.

Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή του Προγράμματος από τους κτηνιάτρους εκτροφής, δεν προκύπτει επιπλέον κόστος για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι συγκεκριμένοι θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου.

Πρέπει επίσης να τονισθεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.

The post Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a7%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%ba%cf%8c%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b7-%ce%b5/feed/ 0
Έναρξη ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2015-2016 http://www.nafpaktianews.gr/%ce%88%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%87%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%95%ce%ba%ce%ba/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%88%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%87%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%95%ce%ba%ce%ba/#comments Wed, 26 Aug 2015 12:40:15 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173390 Έναρξη ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2015-2016

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου συγκροτεί για το σχολικό έτος 2015-2016 το κοινωνικό φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, κατόπιν της σχετικής αδείας του Δημάρχου Αγρινίου κ.κ. Γιώργου Παπαναστασίου, του Αντιδημάρχου Αγρινίου, αρμοδίου για [...]

The post Έναρξη ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2015-2016 appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Έναρξη ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2015-2016

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου συγκροτεί για το σχολικό έτος 2015-2016 το κοινωνικό φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, κατόπιν της σχετικής αδείας του Δημάρχου Αγρινίου κ.κ. Γιώργου Παπαναστασίου, του Αντιδημάρχου Αγρινίου, αρμοδίου για θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μαθήσεως κ.κ. Νικολάου Γκρίζη και των διευθυντών των Γυμνασίων κ.κ. Ευσταθίου Βάρδια και Ιωάννου Σάββα.

 

Χαιρετίζοντας την κοινωνική πρωτοβουλία του ΟΕΦΕ να χορηγήσει υποτροφίες για δωρεάν φοίτηση σε 2 παιδιά για κάθε φροντιστήριο – μέλος του ΟΕΦΕ, συνεχίζουμε και εμείς τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για 4η συνεχόμενη χρονιά, μετά από παράκληση και προτροπή πολλών γονέων που αδυνατούν να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία δυστυχώς συνεχώς μεγαλώνει.

 

Αρωγοί στη συνέχιση των μαθημάτων είναι οι ίδιοι οι 570 μαθητές όλων των τάξεων που αύξησαν σημαντικά τις επιδόσεις τους, παρακολουθώντας πέρυσι τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου, καθώς και οι μαθητές ειδικότερα της περσινής Γ΄ Λυκείου του φροντιστηρίου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ανώτατες και ανώτερες σχολές.

 

Όπως τα προηγούμενα τρία χρόνια, το κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος με εθελοντές εκπαιδευτικούς και τα ενισχυτικά μαθήματα θα απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεσθεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ., στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και τα μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου θα αρχίσουν την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015.

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στα ενισχυτικά μαθήματα είναι τα ακόλουθα:

 

  1. Εκκαθαριστικό έτους 2014 έως 10.000 Ευρώ καθώς και τυχόν δικαιολογητικά πολύτεκνης οικογένειας, ασθενείας, δανείου(εφόσον η οικογένεια βαρύνεται με την αποπληρωμή κάποιου δανείου), φοιτητών (εφόσον κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας σπουδάζει).

 

  1. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα, με την οποία να δηλώνει ότι, λόγω οικονομικής κρίσης, δε μπορεί να στείλει το παιδί του σε φροντιστήριο και να αιτείται τη συμμετοχή του παιδιού στο κοινωνικό φροντιστήριο, σημειώνοντας την τάξη και το σχολείο από το οποίο προέρχεται καθώς και αν αυτό παρακολούθησε την περσινή χρονιά (κατά το σχολικό έτος 2014-2015) το κοινωνικό φροντιστήριο(υπόδειγμα της Υπεύθυνης Δήλωσης βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης).

 

  1. Φωτοτυπία του ελέγχου προόδου του παιδιού του περασμένου σχολικού έτους (2014-2015), το οποίο να περιλαμβάνει αναλυτική βαθμολογία (τίτλος σπουδών).

 

  1. Βεβαίωση του σχολείου προς το κοινωνικό φροντιστήριο, ότι ο ενδιαφερόμενος είναι εν ενεργεία μαθητής.

 

  1. Βεβαίωση της ενορίας που ανήκει ο μαθητής, προς το κοινωνικό φροντιστήριο.

 

Οι εγγραφές των μαθητών, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον κηδεμόνα και το μαθητή (ή τη μαθήτρια), θα γίνονται από τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 έως και την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015, καθημερινά (πλην  Σαββάτου και Κυριακής) από 9 π.μ. έως 12 το μεσημέρι καθώς και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 6 μ.μ έως 8 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (τηλέφωνο επικοινωνίας: 26410-22824). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Τα μαθήματα τα οποία θα διδάσκονται για τη φετινή χρονιά (σχολικό έτος 2015-2016), στο κοινωνικό φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» είναι τα εξής:

 

Α΄ Γυμνασίου Μαθηματικά

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Β΄ Γυμνασίου Μαθηματικά

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Γ΄ Γυμνασίου Μαθηματικά

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Α΄ Λυκείου Αρχαία Ελληνική Γλώσσα

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Β΄ Λυκείου ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική (Γενικής Παιδείας)

Χημεία (Γενικής Παιδείας)

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Γνωστό)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Άγνωστο)

Λατινικά (προετοιμασία για τη Γ΄ Λυκείου)

 

ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική (Γενικής Παιδείας)

Χημεία (Γενικής Παιδείας)

Άλγεβρα

Γεωμετρία

Μαθηματικά (Κατεύθυνσης)

Φυσική (Κατεύθυνσης)

Γ΄ Λυκείου ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ :

Υποχρεωτικά μαθήματα

Νεοελληνική Γλώσσα

Ιστορία

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Γνωστό)

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (Άγνωστο)

Μαθήματα επιλογής

Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Μαθηματικά (Γενικής Παιδείας)

Λατινικά

 

ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

Υποχρεωτικά μαθήματα

Νεοελληνική Γλώσσα

Φυσική

Χημεία

Μαθήματα επιλογής

Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Μαθηματικά

Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ :

Υποχρεωτικά μαθήματα

Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά

Α.Ε.Π.Π. (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)

Μαθήματα επιλογής

Βιολογία (Γενικής Παιδείας)

Ιστορία (Γενικής Παιδείας)

Α.Ο.Θ. (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας)

Γ΄ Λυκείου ΕΠΑΛ Νεοελληνική Γλώσσα

Μαθηματικά

Οικονομία

 

Τέλος, λόγω του αναμενόμενου αυξημένου ενδιαφέροντος εγγραφών μαθητών στα ενισχυτικά μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και παρά την ήδη συγκινητική ανταπόκριση των εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών, οι οποίοι θα διδάξουν για 4η συνεχόμενη χρονιά μαθήματα της ειδικότητάς τους και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε, το Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», βρίσκεται στην ανάγκη να προβεί σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής και σε άλλους διδάσκοντες και ειδικότερα σε Μαθηματικούς, Φυσικούς και Χημικούς.

 

 

Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης (δικαιολογητικού αρ. 2)

 

Προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

 

Όνομα κηδεμόνα: …………………….

Επώνυμο κηδεμόνα: …………………….

Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας: …………………….

Διεύθυνση: …………………….

Πόλη ή χωριό: …………………….

Τηλέφωνο σταθερό: …………………….

Τηλέφωνο κινητό: …………………….

 

Με την παρούσα δηλώνω ότι λόγω οικονομικής κρίσης, δε μπορώ να στείλω σε φροντιστήριο το γιο μου (την κόρη μου) ………..………………….. και παρακαλώ όπως τον (την) εγγράψετε στην … τάξη Γυμνασίου / Λυκείου του κοινωνικού φροντιστηρίου.

 

Δηλώνω επίσης ότι ο γιος μου (η κόρη μου) παρακολούθησε (δεν παρακολούθησε) την περσινή χρονιά (κατά το σχολικό έτος 2014-2015) μαθήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου.

 

………………..,…………………

(Τόπος & ημερομηνία)

Ο αιτών / Η αιτούσα

(Υπογραφή)

The post Έναρξη ενισχυτικών μαθημάτων της Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» για το σχολικό έτος 2015-2016 appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%88%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%87%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%95%ce%ba%ce%ba/feed/ 0
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα στον Άραξο http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a3%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b4%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84/ http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a3%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b4%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84/#comments Wed, 26 Aug 2015 12:30:00 +0000 http://www.nafpaktianews.gr/?p=173388 Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα στον Άραξο

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα στον Άραξο Κατασχέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες Συνελήφθησαν, χθες (26-8-2015), το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απόπειρα [...]

The post Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα στον Άραξο appeared first on Nafpaktia News.

]]>
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα στον Άραξο

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα στον Άραξο

Κατασχέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες

Συνελήφθησαν, χθες (26-8-2015), το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα.
Ειδικότερα οι δράστες επιχείρησαν να ταξιδέψει αεροπορικώς από τον Άραξο για τη Ζυρίχη, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, δελτία ταυτοτήτων Ιταλικών Αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι ταυτότητες κατασχέθηκαν.

The post Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα στον Άραξο appeared first on Nafpaktia News.

]]>
http://www.nafpaktianews.gr/%ce%a3%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b4%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84/feed/ 0