Fitch: Χωρίς γραμμή πίστωσης η έξοδος από το μνημόνιο

Fitch: Χωρίς γραμμή πίστωσης η έξοδος από το μνημόνιο

Χωρίς προληπτική γραμμή πίστωσης, θα βγει η Ελλάδα από την εποχή των μνημονίων, όμως θα υπάρχουν όροι, από τους θεσμούς, που θα παρακολουθούν από κοντά την πορεία της οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει η οκταετία των μνημονίων, σύμφωνα με νέο δελτίο του οίκου αξιολόγησης  Fitch. Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την συμφωνία για τη σύνδεση ανάπτυξης-χρέους, κάτι που θα έφερνε σημαντική βελτίωση στους όρους αποπληρωμής.

Στην τελευταία σύνοψή της για τις οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης, η Fitch γράφει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο τους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του προγράμματος αναπροσαρμογής που λήγει τον Αύγουστο.

Αξιολογώντας τα σενάρια για την τελική συμφωνία κυβέρνησης και θεσμών, εκτιμά ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι δανειστές της θα στοχεύσουν σε μια «υβριδική καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα.  Σύμφωνα με το δελτίο, στη συμφωνία δεν θα περιλαμβάνεται η προληπτική γραμμή πίστωσης, από την άλλη πλευρά όμως, θα υπάρχουν όροι πολιτικής.

Το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, παραμένει ανάμεσα στα κορυφαία της διαπραγμάτευσης με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα συμφωνηθεί ένας «μηχανισμός προσαρμογής ανάπτυξης» που θα συνδέει τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους με την πραγματική ανάπτυξη κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο είναι πιθανό να συμφωνηθεί στην δ’ αξιολόγηση.

Τέλος, στην αναφορά του οίκου για την ελληνική Οικονομία, επισημαίνεται ότι αυτή η συμφωνία θα είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς η σύνδεση χρέους- ανάπτυξης, αυξάνει την εμπιστοσύνη πως το χρέος θα βιώσιμο, ακόμα και αν προκύψουν αρνητικές διεθνείς εξελίξεις, ή αναπτυξιακά «σοκ».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/328882-Fitch-CHoris-gramme-pistoses-e-exodos-apo-to-mnemonio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...