FT: Η Ελλάδα έχει την εμπιστοσύνη των επενδυτών – Βήμα εξόδου από τα μνημόνια!

FT: Η Ελλάδα έχει την εμπιστοσύνη των επενδυτών – Βήμα εξόδου από τα μνημόνια!

Ως ένα ακόμα βήμα εξόδου από τα μνημόνια περιγράφουν οι Financial Times, την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, «η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια, αξιοποιώντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομική της ανάκαμψη με μία συναλλαγή που σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση εξόδου της από το πρόγραμμα βοήθειας».

Επίσης, εκτός από τα τεχνικά σημεία της έκδοσης, ο συντάκτης επισημαίνει και ότι  «οι συμμετέχοντες στη νέα συναλλαγή εξήραν την απόδοση ως ένδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης των επενδυτών στη χώρα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά  ότι ορισμένοι επενδυτές προσδοκούν ότι οι αποδόσεις μπορεί να μειωθούν ακόμα περισσότερο, εάν η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ),  συμπεριλάβει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Τέλος όπως δήλωσε ο Νίκολας Γουόλ, της Old Mutual Global Investors, μία επιτυχής επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι «στο συμφέρον όλων», επειδή θα βοηθήσει την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα βοήθειας, περιορίζοντας τον κίνδυνο μίας περαιτέρω κρίσης της Ευρωζώνης όταν λήξει το πακέτο στα μέσα του 2018.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/294272-FT-E-Ellada-echei-ten-empistosyne-ton-ependyton-Bema-exodoy-apo-ta-mnemonia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...