Game of Thrones: 21 throwbacks που μπορεί να σου ξέφυγαν από την πρεμιέρα

oneman.gr/

Η πρεμιέρα του 8ου κύκλου ‘Game of Thrones’ μπορεί να αύξησε τους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες, πήρε όμως τον χρόνο της για να το ρίξει έξω με τους παραλληλισμούς. Το επεισόδιο είχε πάμπολλα throwbacks στον πιλότο που είδαμε το 2011 – κάποια λεπτά, κάποια λιγότερο διακριτικά, κάποια για μύστες.

Το HBO έφτιαξε ένα μονόωρο γράμμα λατρείας για όσους παρατηρητικούς έμειναν με τη σειρά ως την αυλαία της. Εσύ πόσα από τα παρακάτω έπιασες;

1.  Η Daenerys και ο Jon φτάνουν στο Winterfell υπό τους ήχους του ‘The King’s Arrival’. Είναι το ίδιο κομμάτι που έπαιζε όταν οι Stark υποδέχονταν τον Robert Baratheon, τη Cersei Lannister και τη συνοδεία τους στο πρώτο επεισόδιο.

2. Η παράταξη των Βορείων για τον ερχομό της Daenerys μοιάζει με αυτήν των Stark στον πιλότο, όμως τώρα είναι η Sansa η επικεφαλής του Οίκου.

3. Τότε μια πολύ μικρότερη Arya, φορώντας ένα κράνος στρατιώτη των Stark πολύ μεγαλύτερο από το κεφάλι της, είχε ανέβει σε μία άμαξα για να δει καλύτερα την πομπή. Τώρα έκανε στην άκρη για να ανοίξει τον δρόμο στον Ned Umber και τη λαχτάρα του να δει τους επισκέπτες. Ξέρει πολύ καλά πόσο συναρπαστικό είναι το θέαμα για ένα παιδί.

4. Το ίδιο συναρπαστικό ήταν και για τον Bran που τότε σκαρφάλωνε στο κάστρο του για να βρει την κατάλληλη πλεονεκτική θέση. Πλέον είναι ο μικρός Ned που σκαρφαλώνει, χαρίζοντας στον θεατή τη ματιά του.

5. Μιλώντας για τον Bran, το επεισόδιο τελειώνει μαζί του και με τον Jaime Lannister όπως συνέβη και στον πιλότο. Αυτή τη φορά όμως, έχει εκείνος την αυτοπεποίθηση και ο Jaime την ουρά στα σκέλια.

6. Την πρώτη φορά που είδαμε τον Jaime, φορούσε την πανοπλία της Φρουράς του Βασιλιά, είχε μάγουλο φράπα και έβγαζε το κράνος για να τινάξει τη χρυσή χαίτη του. Τώρα φορά γκρίζα ρούχα, έχει γένια και τα μαλλιά του είναι σκούρα.

7. Στον πιλότο είχαμε δει για πρώτη φορά τους σπιράλ σχηματισμούς που αφήνουν πίσω τους οι White Walkers. Φτιαγμένοι από ανθρώπινα μέλη συγκεκριμένα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τη σημασία τους αυτή τη στιγμή και μπορεί να μην τη μάθουμε και ποτέ πέραν της σύνδεσής τους με τα Παιδιά του Δάσους. Στο επεισόδιο ‘Winterfell’, ανθρώπινα μέλη σε αντίστοιχα σχήματα περικύκλωναν το πτώμα του νεαρού Ned Umber.

8. Παρά τους δισταγμούς της, η Sansa υποδέχτηκε τη Daenerys με τα λόγια του πατέρα της στον βασιλιά Robert. «Βασιλιά μου, το Winterfell είναι δικό σου»/«Το Winterfell είναι δικό σου, βασίλισσά μου».

9. Στον πιλότο, ο Ned είχε ρωτήσει πού βρισκόταν η Arya. Αυτή τη φορά το ρωτά ο Jon.

10. Οι δυο τους συναντώνται ξανά μπροστά από το δέντρο Weirwood που έχει το Winterfell στα εδάφη του. Εκεί που είδαμε τον Ned και την Catelyn να κουβεντιάζουν στο πρώτο επεισόδιο.

11. Όπως η Catelyn ήταν εμφανώς επιφυλακτική με την παρουσία της Cersei στο Winterfell, έτσι και η Sansa στην πρώτη της συνάντηση με τη Dany.

12. Όταν η Sansa είχε υποδεχτεί τη Cersei, στα μάτια της ήταν η βασίλισσα των παραμυθιών. Τώρα που υποδέχεται τη Dany ξέρει πως μια εντυπωσιακή εμφάνιση μπορεί να σε παραπλανήσει. Οι βασίλισσες των ονείρων της δεν υπάρχουν πια.

13. Η Arya πηδά πάνω στον Jon με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε στον πιλότο. Στο επόμενο επεισόδιο της έδωσε τη Needle, τώρα του τη δείχνει εκείνη.

14. Η σκηνή του Bronn στον οίκο ανοχής παραλληλίζει την πρώτη σκηνή του Tyrion.

15. Όχι στον πιλότο αλλά στα μισά περίπου του 2ου επεισοδίου της σειράς, ο Ned αποχαιρετά τον Jon σ’ αυτή που θα ήταν η τελευταία τους τελικά συνάντηση και του υπόσχεται πως την επόμενη φορά που θα βρεθούν, θα του μιλήσει για τη μητέρα του. Όταν ο Jon ακούει την αλήθεια για τη μητέρα και την ταυτότητά του, βρίσκεται στις Κρύπτες του Winterfell και το άγαλμα του Ned υψώνεται πάνω απ’ τον ώμο του.

16. Μπορεί το Winterfell να βρίσκεται στον Βορρά, όμως όταν το πρωτοείδαμε ημιπανοραμικά στον πιλότο ήταν καταπράσινο. Στο εναέριο πλάνο της πρεμιέρας, το κάστρο είναι καλυμμένο με χιόνι. Ο Χειμώνας έχει έρθει.

17. Ο Ned Stark είχε χάσει έναν αδερφό από τις φλόγες του Mad King και είχε υποστηρίξει τη βασιλεία του στενού του φίλου, Robert Baratheon. O Sam Tarly έχασε κι εκείνος έναν αδερφό από τους Targaryen και θέλει να δει στον θρόνο τον καλύτερό του φίλο, Jon.

18. Στον πιλότο, ο Jon απέκτησε έναν κατοικίδιο ανταρόλυκο. Κατά τα φαινόμενα, ας πούμε ότι μόλις απέκτησε και έναν δράκο.

19. Η εμφάνιση των ανταρόλυκων είχε σοκάρει τους Βόρειους στον πιλότο, καθώς θεωρούνταν εξαφανισμένοι και, με έναν τρόπο, απόνερα ενός παλιού, μαγικού Westeros. Μπορεί η γέννηση των δράκων της Daenerys να είχε φτάσει εδώ και χρόνια στον Βορρά, όμως είναι διαφορετικό να τους βλέπεις να πετούν από πάνω σου. Οι Βόρειοι έπαθαν ακόμη ένα σοκ.

20. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Jon είχε κρίση ταυτότητας γιατί ήταν μπάσταρδος. Σ’ αυτό το επεισόδιο έχει κρίση ταυτότητας γιατί δεν είναι μπάσταρδος. Τρικυμία εν κρανίω.

21. «Εγώ έχω γιο, εσύ έχεις κόρη. Θα ενώσουμε τους Οίκους μας». Ο Robert αναφερόταν τότε στον Joffrey και τη Sansa κοιτώντας τους από μακριά, αλλά η φράση του μπορεί τώρα να αντηχεί στη συνάντηση του Gendry με την Arya. Με δεδομένο, βέβαια, ότι ο Gendry είναι νόθος και δεν μπορεί να ενώσει τον Οίκο των Baratheon με των Stark εάν δεν αναγνωριστεί πρώτα, η ατάκα καθρεφτίζει ίσως καλύτερα την αντίστοιχη συζήτηση των Varys, Tyrion και Davos, καθώς κοιτούν από μακριά τον Jon και τη Daenerys.

Πηγές: Reddit, η μνήμη μου

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται κάθε Κυριακή στη Nova ταυτόχρονα με την Αμερική, και κάθε Δευτέρα Prime Time στις 22.00 στο Novacinema1HD. Για τα πάντα γύρω από το ‘Game of Thrones’, επισκέψου την ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...