Grexit: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

Γκρέξιτ

«Κούρεμα χρέους και μετά αντίο!» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο η Die Welt επισημαίνει: «Το γεγονός ότι το ΔΝΤ απειλεί να εγκαταλείψει το κλαμπ των δανειστών, φέρνει τη γερμανική κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση. Διότι το κοινοβούλιο είχε θέσει ως όρο τη συμμετοχή των αυστηρών ελεγκτών του ΔΝΤ προκειμένου να συμφωνήσει στο τρέχον πακέτο στήριξης, αφού υπάρχει έντονη δυσπιστία απέναντι στην Κομισιόν, η οποία τηρεί πιο ενδοτική στάση. Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετέχει πλέον οικονομικά, θα είναι σχεδόν ανέφικτο για τον μεγάλο συνασπισμό να πείσει τους πολίτες ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα τεράστιο βαρέλι χωρίς πάτο».

Είναι σαφές ότι ο Σόιμπλε κρατάει την Ελλάδα για μία ακόμα φορά όμηρο για τα δικά του συμφέροντα. Τόσο για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις όσο και για την κόντρα του με τους Αμερικανούς. Οι απειλές περι grexit δείχνουν όμως την δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί κυρίως λόγω Deutsche Bank, για την σωτηρία της οποίας έχει ρίξει στο τραπέζι και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους το οποίο ζητούν οι Αμερικανοί και το ΔΝΤ.

Τώρα, μετά την χωρίς λόγο «σπάσιμο» της δόσης των 2,8 δις ευρώ, οι Γερμανοί, για να γλυτώσουν το εκλογικό Βατερλό, διαρρέουν σενάρια «αρχείου», με πρώτο το Grexit.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...