H Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει τουρίστες στο διάστημα σε πέντε χρόνια

H Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει τουρίστες στο διάστημα σε πέντε χρόνια

Έτοιμη να στείλει τουρίστες στο διάστημα σε χαμηλή τροχιά κοντά στη Γη σε λίγα χρόνια δηλώνει η Ρωσία.

Η NPO Aviation and Space Technologies παρουσίασε μάλιστα σχέδια των «διαστημικών γιοτ» που θα μπορούν να απογειώνονται από συνηθισμένα αεροδρόμια μεταφέροντας πελάτες που θα πληρώνουν ένα πολύ αλμυρό εισιτήριο -από 200.000 έως 300.000 δολάρια- για μια πτήση.

Το συντονισμό του προγράμματος κατασκευής ενός λειτουργικού διαστημικού στόλου έχουν αναλάβει ιδιωτικές εταιρείες, που ελπίζουν έτσι να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό μερίδιο από τη διαρκώς αυξανόμενη αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Ήδη κατασκευάζεται το πρώτο τέτοιο σκάφος, που αποκαλείται Selena Space Yacht και θα είναι μη επανδρωμένο, μολονότι θα υπάρχει χώρος για έναν κυβερνήτη. Το πρόγραμμα επιβλέπουν ομάδες εργασίας των Εθνικών Τεχνολογικών Πρωτοβουλιών (NTI) AeroNet και SpaceNet. «Έχουμε τη δυνατότητα προσγείωσης σε κάθε αεροδρόμιο, το σκάφος προσγειώνεται σαν αεροπλάνο. Τώρα υπολογίζουμε ποια είναι η καταλληλότερη περίοδος για διαστημικά ταξίδια, ένα άνετο δρομολόγιο, γιατί η εμπειρία δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να παραμένουν για δέκα λεπτά σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας», είπε ο επικεφαλής σχεδιαστής της NPO Aviation and Space Technologies, Αλεξάντερ Μπεγκάκ.

Πρόσθεσε δε ότι το διαστημικό σκάφος θα μπορεί να μεταφέρει έξι επιβάτες σε χαμηλή τροχιά ταξιδεύοντας με ταχύτητα 4.320 χλμ/ώρα, ενώ θα φθάνει σε υψόμετρο 120-140 χλμ.

Η κούρσα για την αποστολή των πρώτων τουριστών στο διάστημα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πριν από μερικές εβδομάδες η Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι το δικό της διαστημόπλοιο έχει εισέλθει στο επόμενο στάδιο δοκιμών για να προετοιμαστεί για την παρθενική του πτήση.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/354757-H-Rosia-etoimazetai-na-steilei-toyristes-sto-diastema-se-pente-chronia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...