H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολεμά τον ρατσισμό με αφορμή τα συνθήματα κατά Λουκάκου

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολεμά τον ρατσισμό με αφορμή τα συνθήματα κατά Λουκάκου

Συνεργασία με τον σύλλογο για την καταπολέμηση των διακρίσεων Kick It Out, που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποσχέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα συνθήματα – τραγούδια των φίλων του συλλόγου με σημείο αναφοράς τα γεννητικά όργανα του Ρομέλου Λουκάκου, θεωρούνται ρατσιστικά και ως εκ τούτου χρήζουν κυρώσεων.

Ένα blog αφιερωμένο στους «κόκκινους διαβόλους» προέτρεψε τους φιλάθλους να μην επαναλάβουν αυτά τα συνθήματα, ενώ ο φίλαθλος Σκοτ Πάτερσον, έγραψε στα social media: «Είναι χυδαίο στερεότυπο και προσβλητικό, ανυπόφορο».

Ο Κλίφορντ Σκοτ, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Keele, εξήγησε: «Νομίζω ότι πολλοί φίλαθλοι λένε αυτά τα συνθήματα χωρίς ρατσιστικές προθέσεις και χωρίς να το θεωρούν λάθος. Είναι αστείο, αλλά αυτό είναι σωστό. Τα συνθήματα είναι πραγματικά ρατσιστικά και οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να λάβουν υπόψη τους την πραγματικότητα».

Στις 13 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Champions League με τη Βασιλεία, φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναφέρθηκαν με τραγούδια και συνθήματα στο μέγεθος των γεννητικών οργάνων του Ρομέλου Λουκάκου.

Θεωρήθηκαν ρατσιστικά από τον σύλλογο για την καταπολέμηση των διακρίσεων Kick It Out και ζητήθηκε να σταματήσουν.

Αποτελεί πλέον μέγα θέμα συζήτησης στο αγγλικό ποδόσφαιρο. «Αυτά τα τραγούδια είναι επιθετικά και ρατσιστικά», είπε ο εκπρόσωπος της Kick It Out. «Περιέχουν ρατσιστικά στερεότυπα και δεν είναι ανεκτά».
 

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/301930-H-Mantsester-Gioynaitent-polema-ton-ratsismo-me-aphorme-ta-synthemata-kata-Loykakoy ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...