H πιο απλή δίαιτα του κόσμου έχει μόνο 4 κανόνες

H πιο απλή δίαιτα του κόσμου έχει μόνο 4 κανόνες

Η λέξη «δίαιτα» παλιότερα σήμαινε «τρώω λιγότερο», αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε εκατομμύρια 5:2 αναλογίες, ποσοστά μακροσυστατικών και «μπλε ζώνες».

Εδώ παρουσιάζουμε ίσως τον πιο απλό τρόπο για να χάσετε βάρος, έναν τρόπο που έχει δοκιμαστεί από περισσότερους από 1000 Αυστραλούς άνδρες και γυναίκες, τα τελευταία πέντε χρόνια με σπουδαία αποτελέσματα.

Μάλιστα, είναι τόσο απλό, που δεν έχει κάποιο πιασάρικο όνομα, αλλά μόνο τέσσερις κανόνες για εφαρμογή:

  • Φάτε πρωινό
  • Μην παραγγέλνετε απ’ έξω περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα
  • Κάντε τουλάχιστον 10.000 βήματα τη μέρα.
  • Μη βλέπετε παραπάνω από δύο ώρες τηλεόραση τη μέρα.

Οι κανόνες δημιουργήθηκαν από το Ινστιτούτο Menzies για ιατρική έρευνα του Πανεπιστημίου της Τασμανίας και η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Kylie Smith είπε στη The Huffington Post Australia ότι σχεδιάστηκε για να είναι απλή.

«Υπάρχει άφθονη πληροφορία εκεί έξω αυτή την εποχή και συχνά μπορεί να είναι περίπλοκη», είπε η Smith στη HuffPost Australia.
«Τα 10.000 βήματα τη μέρα είναι ένας εύκολος στόχος, και οι περισσότεροι στις μέρες μας μπορούν να πάρουν ένα ποδόμετρο ή να χρησιμοποιούν τα κινητά τους».

«Ύστερα με την τηλεόραση, εξετάζαμε την καθιστική συμπεριφορά, επιλέξαμε όμως να μη δούμε τη συνολική ώρα που κάθεται κάποιος μπροστά στην οθόνη, γιατί τότε θα είχε να κάνει αρκετά με το επάγγελμα του καθενός. Δε λέμε στους ανθρώπους να αλλάξουν επάγγελμα για να αποφύγουν την καθιστική συμπεριφορά, αλλά έχει να κάνει με το να ακολουθούν σαφείς οδηγίες για να αποφύγουν να πάρουν βάρος».

Αυτή η έρευνα ήταν μέρος μίας άλλης μακροπρόθεσμης έρευνας που έγινε σε άτομα ηλικίας 26 ετών.
«Είναι πολύ συχνό στους νέους ενήλικες να παίρνουν βάρος και μέσα στα 5 χρόνια της έρευνας, οι περισσότεροι που συμμετείχαν πήραν περίπου 2 κιλά. Όσοι ακολούθησαν αυτές τις 4 οδηγίες πήραν το λιγότερο βάρος και όσες λιγότερες οδηγίες ακολουθούσαν, τόσο περισσότερο βάρος πήραν».

Όσον αφορά τον μεγαλύτερο παράγοντα που πρέπει να ακολουθεί κανείς, όσοι δεν έκαναν τα 10.000 βήματα καθημερινά πήραν 2,6 κιλά περισσότερα από εκείνους που τα έκαναν και όσοι έπαιρναν συστηματικά φαγητό απ’ έξω, πάνω από μία φορά την εβδομάδα πήραν κατά μέσο όρο 1,9 κιλά περισσότερα σε σχέση με εκείνους που δεν έτρωγαν τόσο delivery.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/269424-H-pio-aple-diaita-toy-kosmoy-echei-mono-4-kanones ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...