H COSCO αρπάζει τη Xαλυβουργική!

H COSCO αρπάζει τη Xαλυβουργική!

H Cosco αρπάζει τη χαλυβουργική!

Η κινεζική επέλαση σε λιμάνια και ενέργεια προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Για να τη χρησιμοποιήσει ως όχημα για εξαγωγές στην Ευρώπη

ΜΕ άκρα μυστικότητα κορυφαίο στέλεχος της COSCO διαπραγματεύεται την εξαγορά της Χαλυβουργικής, την οποία έχει εγκαταλείψει ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αφήνοντας χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες και οφειλές 31,43 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ.

Οι Κινέζοι έχουν πάρει το πράσινο φως από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να προτείνουν διακανονισμό των οφειλών της Χαλυβουργικής στις τράπεζες και στη ΔΕΗ.

Η επιθετική κίνηση της COSCO έχει θορυβήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση που ανησυχεί για το μέγεθος της κινεζικής διείσδυσης στην Ελλάδα.

Η COSCO εκτός από το λιμάνι του Πειραιά δραστηριοποιείται έντονα στον νευραλγικό τομέας της ενέργειας.

Ενδεχόμενη εξαγορά της Χαλυβουργικής η οποία προφανώς θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για κινεζικές εξαγορές στην Ευρώπη δημιουργεί ένα πανίσχυρο κινεζικό μονοπώλιο στην Ελλάδα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «Kontranews» ότι οι επιθετικές κινήσεις της COSCO θα βρεθούν στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πάντως οι Κινέζοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους σχετικά με το μέλλον της Χαλυβουργικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τη χρησιμοποιήσουν ως όχημα για δραστηριότητες που έχουν σχέση με την ενέργεια διακόπτοντας την παραγωγή χάλυβα.

Σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλους ελληνικούς ομίλους.

Στην περίπτωση κατά την οποία χρησιμοποιήσουν τη Χαλυβουργική ως όχημα για να πραγματοποιούν εξαγωγές στην Ευρώπη με ελληνική σφραγίδα δηλαδή χωρίς δασμούς τότε οι αντιδράσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται να είναι σκληρές.

Η εξαγορά από την COSCO της μεγάλης ελληνικής εμβληματικής βιομηχανίας, την οποία ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος οδήγησε συνειδητά στη χρεοκοπία, αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους και τεράστια χρέη στις τράπεζες, αποκαλύπτει το στρατηγικό ενδιαφέρον των Κινέζων για την Ελλάδα.

Βέβαια η κινεζική επέλαση προβληματίζει τις Βρυξέλλες αλλά και τους Γερμανούς οι οποίοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει μελλοντικός κατακλυσμός της Ευρώπης από κινεζικά προϊόντα αλλά και Βρυξέλλες και Βερολίνο είναι κάθετα αντίθετοι με την εξαγορά από τους Κινέζους νευραλγικών τομέων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Οι επιθετικές κινήσεις των Κινέζων με εξαγορά λιμανιών και νευραλγικών επιχειρήσεων εκδηλώνονται κυρίως στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, δύο ευρωπαϊκές χώρες που έχουν έντονα οικονομικά προβλήματα και λόγω της κρίσης δεν τις αγγίζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επενδυτές.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/354400-H-Cosco-arpazei-te-chalyboyrgike ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...