Handelsblatt: Η Ελλάδα ενεργειακή πύλη όλης της Ευρώπης!

Handelsblatt: Η Ελλάδα ενεργειακή πύλη όλης της Ευρώπης!

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η ενεργειακή πύλη για όλη την Ευρώπη», αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με τον υπότιτλο του δημοσιεύματος, «Στον ελληνικό τομέα φυσικού αερίου και πετρελαίου κατευθύνονται οι έξυπνες επενδύσεις, χάρη στα σχέδια για κατασκευή αγωγών και πλατφορμών καθώς και τον εντοπισμό υδρογονανθράκων που είναι κρυμμένοι κάτω από τη Μεσόγειο, γράφει η ειδικός σε θέματα ενέργειας».

Η  συντάκτρια  επισημαίνει ότι «πολλοί λίγοι Γερμανοί επιχειρηματίες βλέπουν την Ελλάδα – και κυρίως τον τομέα της ενέργειας της χώρας- ως επενδυτική ευκαιρία. Άλλοι είναι πιο διορατικοί από τους Γερμανούς».

Η Μαργαριτα Μαθιοπούλου, που όπως γράφει, επισκέφθηκε πρόσφατα την Κίνα στο πλαίσιο του Φόρουμ Εξωτερικής Πολιτικής στο Πεκίνο και αντιλήφθηκε τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην κινεζική στρατηγική και εξωτερική πολιτική: Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κινεζικής πρωτοβουλίας “Μία ζώνη-ένας δρόμος”, του σχεδίου δηλαδή για ένα σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού, που θα συνδέσει την Ασία με την Ευρώπη. Οι Κινέζοι έχουν διαλέξει την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Λιμάνι του Πειραιά ως τον κόμβο για τη Δυτική Ευρώπη. Ήδη το 2015, ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που μίλησε για τη σημασία του Δρόμου του Μεταξιού για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό και γεωπολιτικό σταυροδρόμι. Τώρα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ,  πρέπει να αδράξει την ευκαιρία να γίνει ενεργειακός κόμβος. Εάν το πράξει, θα μπορέσει να εξελιχθεί στην πύλη για το φυσικό αέριο σε όλη την Ευρώπη από τρεις πηγές: α) την κεντρική Ασία και την Τουρκία β) την Αν. Μεσόγειο και γ) από το δικό της πυθμένα, που κρύβει μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων. Εάν η Ελλάδα αδράξει αυτή την ευκαιρία, θα μπορέσει να βρει ένα μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας της και ευημερίας για τους πολίτες της.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312542-Handelsblatt-E-Ellada-energeiake-pyle-oles-tes-Eyropes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...