HEALTHCARE BUSINESS AWARDS 2017: Τριπλή «χρυσή» διάκριση για τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

HEALTHCARE BUSINESS AWARDS 2017: Τριπλή «χρυσή» διάκριση για τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

«Όσα εμπόδια και να μας βάλετε, δεν θα μας κλείσετε. Εδώ θα μας βρίσκετε, να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, να στηρίζουμε τα ελληνικά νοικοκυριά και να κρατάμε θέσεις εργασίας». Αυτό το ηχηρό μήνυμα έστειλε από το βήμα της τελετής απονομής των Healthcare Business Awards, ο αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η απονομή των βραβείων για την αριστεία, την καινοτομία και τις βέλτιστες πρακτικές σε Συλλόγους Ασθενών, ΜΚΟ με σημαντική συνεισφορά στην Υγεία, Πανεπιστήμια για το πρωτότυπο ερευνητικό τους έργο, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές και σε φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από την Boussias Communications. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (13/09/2017) στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace Καβούρι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ακαδημαϊκών, εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου.

1

Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης για τα βραβεία ήταν ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Υγείας στο σχεδιασμό όλων των σύγχρονων κρατών. Η τάση δε για το ορατό μέλλον είναι ότι θα αυξάνεται συνεχώς η δημόσια και η ιδιωτική δαπάνη για την υγεία. Αυξητική τάση θα έχουν και οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στις υπηρεσίες υγείας, με έμφαση στην εξωστρέφεια, τόνισε, ενώ η πρόκληση για το δημόσιο σύστημα υγείας -ειδικά στη χώρα μας- είναι η απάντηση στο ερώτημα κρατικό σύστημα ή ευρύτερα δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να παρέχονται και τα κατάλληλα κίνητρα.

Εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Γιαννόπουλος, παρών ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης κ.α.

Μεγάλος χορηγός των βραβείων ήταν η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., η οποία απέσπασε τρεις χρυσές διακρίσεις, στις κατηγορίες «Εξαιρετική επιχειρηματική επίδοση», «Συμβολή στην απασχόληση» και «Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας».

1

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος παίρνοντας το λόγο, δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε τους καλύτερους γιατρούς παγκοσμίως. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι κλινικές μας και τα νοσοκομεία μας προσφέρουν υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φάρμακά μας φτάνουν στα πέρατα του κόσμου. Δυστυχώς, όμως, οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι η κυβέρνηση και οι κυβερνώντες, με αποτέλεσμα να μας βάζουν συνεχώς εμπόδια: clawback, rebate, συνεχείς μειώσεις τιμών. Κάποτε νόμιζα ότι το κάνουν καθαρά από ασχετοσύνη. Πλέον, όμως, δεν το πιστεύω. Είναι στημένοι. Θέλουν να μας κλείσουν» ανέφερε και τόνισε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της κυβέρνησης:

«Κύριε Γενικέ, μία υπόσχεση. Θα ήθελα να μεταφέρετε στους Υπουργούς σας ότι, όσα εμπόδια και να μας βάλετε, δεν θα μας κλείσετε. Εδώ θα μας βρίσκετε, να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, να στηρίζουμε τα ελληνικά νοικοκυριά και να κρατάμε θέσεις εργασίας. Χίλιοι τριακόσιοι άνθρωποι δουλεύουν στον όμιλό μας και θα συνεχίσουν να δουλεύουν».

Ο κ. Γιαννακόπουλος απένειμε τα βραβεία στους διακριθέντες της κατηγορίας «Ποιότητα Υπηρεσιών», στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, στην Ευρωκλινική Αθηνών Α.Ε και στην Affidea Ευρωιατρική.

Λίγο αργότερα, ανέβηκε ξανά στο βήμα, αυτή τη φορά για να παραλάβει το χρυσό βραβείο από τον κ. Βέττα, στην κατηγορία «Εξαιρετική επιχειρηματική επίδοση». Το χρυσό βραβείο για τη ΒΙΑΝΕΞ στην κατηγορία «Συμβολή στην απασχόληση» παρέλαβε ο Human Resources Manager ΒΙΑΝΕΞ/ΒΙΑΝ, κ. Χρήστος Χριστίδης, ενώ το χρυσό βραβείο για τη «Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας», ο Supply Chain Manager ΒΙΑΝΕΞ/ΒΙΑΝ, κ. Παντελής Κοντόρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντόρης επισήμανε ότι η εφοδιαστική αλυσίδα προσθέτει αξία στο φαρμακευτικό προϊόν, ενώ από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε στον αριθμό των προσλήψεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και ξεπερνούν τις 100, καθώς και στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης που υλοποιεί η ΒΙΑΝΕΞ δίνοντας την ευκαιρία σε σημαντικό αριθμό τελειόφοιτων φοιτητών, να αποκτήσουν μία πρώτη εμπειρία στην αγορά εργασίας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, πως τα τιμητικά βραβεία της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στον κ. Νίκανδρο Μπούρα, Ομότιμο Καθηγητή Ψυχιατρικής στο King’s College του Λονδίνου, στον κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, πρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας Elpen και στους Διασώστες του ΕΚΑΒ, τους οποίους εκπροσώπησε ο επικεφαλής της Μονάδας Μοτοσικλετιστών Ταχείας Ανταπόκρισης, Κυριάκος Σιδηρόπουλος.

1

Η τελετή απονομής των βραβείων «Healthcare Business Awards 2017» της Boussias Communications πραγματοποιήθηκε την Τέταρτη 13/9/2017 για ακόμα μία χρονιά στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso.

Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ελληνική φαρμακοβιομηχανία  ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., στην οποία απονεμήθηκαν 3 Χρυσά Βραβεία – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – στην ενότητα «Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις».

Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία αφορούσαν τις κατηγορίες:

• Εξαιρετικής επιχειρηματικής επίδοσης
• Διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας
• Συμβολής στην απασχόληση

1

Τα βραβεία παρέλαβαν οι κ.κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος αντιπρόεδρος και αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος, Παντελής Κοντόρης Supply Chain manager ΒΙΑΝΕΞ/ΒΙΑΝ & Χρήστος Χριστίδης HR Manager ΒΙΑΝΕΞ/ΒΙΑΝ.

Ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα στον κλάδο της παραγωγής φαρμάκων, όπως το clawback, το rebate και οι συνεχείς μειώσεις τιμών, και απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της κυβέρνησης δήλωσε: «Όσα εμπόδια και να μας βάλετε, δεν θα μας κλείσετε. Εδώ θα μας βρίσκετε, να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, να στηρίζουμε τα ελληνικά νοικοκυριά και να κρατάμε τις θέσεις εργασίας».

1

Ο κ. Π. Κοντόρης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αξία που προσθέτει η εφοδιαστική αλυσίδα στο φαρμακευτικό προϊόν, ενώ ο κ. Χ. Χριστίδης επισήμανε την αδιάκοπη επένδυση της εταιρείας στο ανθρώπινο δυναμικό μέσω της συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισής του.

Ο κ. Δ. Γιαννακόπουλος απένειμε, τέλος,  τα βραβεία της κατηγορίας «Ποιότητα Υπηρεσιών» στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, στην Ευρωκλινική Αθηνών Α.Ε και στην Affidea Ευρωιατρική.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301154-HEALTHCARE-BUSINESS-AWARDS-2017-Triple-Diakrise-gia-te-BIANEX-A-E ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...