Mην τα παίρνετε προσωπικά, δεν είναι δίκαιο…

Mην τα παίρνετε προσωπικά, δεν είναι δίκαιο…
Για τον εαυτό σας πρωτίστως. Στη ζωή γενικότερα δεν είναι καλό να τα παίρνουμε όλα προσωπικά. Ο λόγος είναι πως ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και συνεπώς συμπεριφέρεται σύμφωνα με το επίπεδο της συνειδητότητάς του.
Τι σημαίνει αυτό; Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω τον συλλογισμό μας, ο οποίος ελπίζουμε να σας βοηθήσει να απενεχοποιήσετε τόσο τον εαυτό σας, όσο και τους άλλους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να εσωτερικεύουν τα πάντα. Τους αρέσει να παραπονιούνται και να λένε «οι άλλοι μου έκαναν αυτό…», «οι άλλοι μου έκαναν εκείνο». Και όσο περισσότερο παραπονιούνται, τόσο περισσότερο δυναμώνει το «μου έκαναν». Αυτός γίνεται ασυνείδητα. Μπορεί να είναι πολλοί οι λόγοι που πυροδοτούν την συμπεριφορά αυτή, αλλά το «Εγώ» από μόνο του έχει την τάση να ερμηνεύει πάντα τα πράγματα σαν να είναι το αδικημένο της υπόθεσης. Όλοι γύρω του προσπαθούν να το αδικήσουν ή δεν μπορούν να του προσφέρουν την ικανοποίηση που θέλει.

Για το λόγο αυτό προτιμά να παραπονιέται για διάφορα πράγματα που κάνουν οι άλλοι. Η παγίδα όμως είναι πως η τάση αυτή οδηγεί στην αίσθηση ότι «εμείς είμαστε οι σωστοί και οι άλλοι λάθος». Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που δίνουν αφορμές για γκρίνια και παράπονα. Και η ζωή το κάνει αυτό, όχι για να σας σπάσει τα νεύρα, αλλά για να σας κάνει πιο συνειδητούς. Δεν είναι ότι κάποιο κακό δαιμόνιο έβαλε τους ανθρώπους αυτούς γύρω σας για να σας κάνουν δυστυχισμένους. Οι προσδοκίες σας να συμπεριφέρονται οι άλλοι με έναν συγκεκριμένο τρόπο είναι που σας κάνει δυστυχισμένους.

Το παράπονο σας κάνει να νιώθετε αδικία και θυμό. Και όσο πιο πολύ το δραματοποιείτε τόσο πιο πολύ αυξάνεται ο θυμός.
Υπάρχει λύση για να ξεφύγετε από αυτό. Αρχικά, θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό πως οι άλλοι δεν θέλουν το κακό σας ή εν πάση περιπτώσει δεν το κάνουν επίτηδες για να σας σπάσουν τα νεύρα. Έτσι, έχουν μάθει να συμπεριφέρονται και έτσι συμπεριφέρονται για τους δικούς τους λόγους. Τώρα, αν η συμπεριφορά τους αυτή σας δημιουργεί πρόβλημα τότε πρέπει να δράσετε. Χωρίς παράπονο όμως και το αίσθημα της αδικίας. Γιατί εκτός του ότι δημιουργείτε μια ψεύτικη εικόνα για τον εαυτό σας, δημιουργείτε και μία ψεύτικη ταυτότητα για τον άλλο. Το ποιος είναι ο άλλος στην πραγματικότητα επισκιάζεται από την ερμηνεία του νου σου μέσα από το παράπονο. Έτσι χάνετε κάθε επαφή με τον άλλον άνθρωπο, τον βλέπεις μόνο ως “τον άλλον” και ξεχνάτε εντελώς ότι στην ουσία είστε το ίδιο, είστε ένα.

Καταλάβατε λοιπόν ποια άσκηση έχετε να κάνετε από δω και πέρα καθημερινά προκειμένου να σταματήσετε τα παράπονα και να βιώνετε αυτό το αίσθημα της αδικίας που κάνει τη ζωή σας πιο μίζερη και στενάχωρη;

Σταματήστε να κάνετε σκέψεις και αρχίστε να εκφράζεστε. Είναι ανακουφιστικό και πολύ βοηθητικό να στρέφετε την προσοχή σας μέσα σας. Να βλέπετε τι είναι αυτό που φταίει και σας ενοχλεί.

Να θυμάστε, «το να γνωρίζεις είναι το να δρας και το να δρας το να γνωρίζεις».

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...