Mπαράζ ανακοινώσεων από Ενωτική πρωτοβουλία – ΑΔΚΝ για την παιδική χορωδία “Μ.Θεοδωράκης”

Με μπαράζ ανακοινώσεων εκτός δημοτικού συμβουλίου αυτή τη φορά συνεχίζεται το σήριαλ γύρω από την ονοματοδοσία της παιδικής χορωδίας Μ.Θεοδωράκης.

Τόσο η δημοτική παράταξη που κυβερνά τον δήμο “Ενωτική πρτωτοβουλία,όσο και η Α.Δ.Κ.Ν. παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους ανατροφοδοτούν την κόντρα η οποία φαίνεται ότι κρατεί καλά.

-Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί συζήτηση στην πόλη μας σχετικά με το μέλλον της Παιδικής Χορωδίας «Μίκης Θεοδωράκης». Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας αισθανόμενο τη σπουδαιότητα του θέματος δεν προέβη σε καμία επίσημη τοποθέτηση, όχι επειδή δεν το έχει αξιολογήσει ως μείζον, αλλά επειδή πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, του οποίου «θολά» σημεία χρίζουν διαλεύκανσης. Στόχος μας είναι η συνέχιση και αναβάθμιση της Παιδικής Χορωδίας, αλλά σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (23/11/15), ο φάκελος του θέματος άνοιξε, όχι υπό την πίεση των γεγονότων, όπως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν, αλλά επειδή ο δήμος τώρα είναι σε θέση να προχωρήσει στη δημιουργία στέρεας βάσης πάνω στην οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί ουσιαστικά η Παιδική Χορωδία. Θέλει μήπως, κανείς δημότης, ο δήμος να συνεχίσει τη λειτουργία της, ψάχνοντας πλάγιους τρόπους για να πληρώνει κάθε χρόνο το μαέστρο; Θέλει μήπως κανείς, η Παιδική Χορωδία να συνεχίσει να φέρει το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη, αλλά επ’ αυτού ο δήμος να μην έχει ένα έγγραφο που να το πιστοποιεί;

Το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου Ναυπακτίας διεξήγαγε μία ενδελεχή έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη έχει δοθεί επισήμως. Όφειλε να το πράξει καθώς στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, θα μπορούσε ενδεχομένως στο μέλλον να αποτελέσει σημείο τριβής με όσους πιθανώς θα επιθυμούσαν να εγείρουν θέμα. Προς έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι παρά τις δηλώσεις για «οργάνωση» του δήμου από προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες όφειλαν να κατοχυρώσουν το όνομα από μελλοντικές περιπλοκές και να δημιουργήσουν τον φάκελο, παρά τις επισκέψεις δημοτικών αρχών στο σπίτι του μεγάλου μας συνθέτη, δεν ζητήθηκε ποτέ  εγγράφως η συναίνεσή του. Στον Τμήμα Πολιτισμού του δήμου μας, δεν βρέθηκε ούτε ένα έγγραφο που να αναφέρεται στο θέμα. Έτσι λοιπόν στις 6/10/2015 το τμήμα μας έστειλε e-mail στο γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη, να μας αποστείλει τη σύμφωνη γνώμη του προκειμένου η Παιδική Χορωδία να χρησιμοποιεί το όνομά του. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε απάντηση.

Μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου  Γιάννης Νταουσάνης έδωσε στην δημοσιότητα αλληλογραφία του 2005 με τον Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία φαίνεται να τον ενημερώνει, για τη δημιουργία Παιδικής Χορωδίας με το όνομά του. Είναι αυτονόητο ότι η πόλη και ο δήμος ότι θα πρέπει να ευχαριστεί τον κ. Νταουσάνη, το Μαέστρο Theodor Kabachiev, καθώς και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, που επέλεξαν να επενδύσουν στο μεγάλο όνομα και να συνδέσουν την πόλη μας με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Γιατί όμως παρά τις δύο δημοτικές αρχές που πέρασαν και «οργάνωσαν» όπως επαναλαμβάνουν τον δήμο, δεν δημιουργήθηκε κάποιος φάκελος, ή αρχείο, που να συμπεριλαμβάνει όλη την σχετική αλληλογραφία και θα έπρεπε να ψάξουμε όλο το αρχείο του δήμου δέκα χρόνια πίσω(!);

Κάποιοι επιθυμούν να βρεθούμε στη θέση του απολογούμενου εμείς, που εργαζόμαστε για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου, ενώ οι ίδιοι κατά το παρελθόν τη συγκεκριμένη παράμετρο, όπως αποδεικνύεται, ουδέποτε την έλαβαν υπόψη τους. Ας κρίνει εδώ ο Ναυπακτιακός λαός το ποιος θα πρέπει να απολογηθεί.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

-ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΚΝ

Τα αλλεπάλληλα ατοπήματα του αντιδημάρχου κ. Ράπτη καλύπτει ο Δήμαρχος και η Ενωτική Πρωτοβουλία

Τον ρόλο του ειδικού στις φωτοβολίδες, στη δημιουργία εντυπώσεων και στη διαστροφή των πραγματικών δεδομένων έχει αναλάβει, με την πλήρη κάλυψη του Δημάρχου και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Ράπτης.

Από το κούφιο πυροτέχνημα του ερωτήματος για τον αδελφό αντιδημάρχου που παρίστανε τον δήμαρχο στην Ιταλία, πέρασε στην οικονομική ζημία από «παράνομες» δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και συνεχίζει με τη διερεύνηση του ονόματος της δημοτικής παιδικής χορωδίας.

 Πότε γεννήθηκε το πραγματικό ενδιαφέρον του αντιδημάρχου κ. Ράπτη για τη δημοτική παιδική χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης»;

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μπουλές απηύθυνε ερώτημα για τη λειτουργία της παιδικής χορωδίας και γιατί δεν πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο για το 2015 φεστιβάλ παιδικών χορωδιών; Η απάντηση του αντιδημάρχου κ. Ράπτη ήταν πως η παιδική χορωδία δεν αποτελεί δομή του Δήμου.

Μετά από αυτή την απάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου το θέμα της δημοτικής παιδικής χορωδίας και ο κίνδυνος διάλυσή της από τη σημερινή δημοτική αρχή έγινε πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα.

Από τη στιγμή εκείνη γεννιέται το ενδιαφέρον του κ. Ράπτη. Κάτω από την πίεση της κοινωνίας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη δημοτική παιδική χορωδία, η οποία πλέον ήταν έτοιμη να διαλυθεί, αναδιπλώνεται και προσπαθεί να καλύψει το ατόπημα του ότι η δημοτική παιδική χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης» δεν είναι δομή του Δήμου.

Τι επινοεί; Αντί να κάνει ο ίδιος ανακοίνωση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, δέχεται ερώτημα από δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης (αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόκληση ερωτήματος  στον εαυτό του για το θέμα αυτό, το είχε ήδη ανακοινώσει ο κ. Ράπτης σε ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή) Και έτσι αποκαλύπτει το «πραγματικό» του ενδιαφέρον για την δημοτική παιδική χορωδία σε σημείο που φτάνει εμμέσως να αμφισβητεί το όνομα, που της έχει δώσει ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης αποστέλλοντας ερώτημα στον δημιουργό(!!!).

Είναι αλήθεια όμως ότι ο κ. Ράπτης δεν γνώριζε πώς πήρε το όνομα της η δημοτική παιδική χορωδία;

Τα στοιχεία άλλα δείχνουν. Καθώς η σύζυγος του κ. Ράπτη ως μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ναυπάκτου ήταν παρούσα και ψήφισε την ίδρυση της δημοτικής παιδικής χορωδίας η οποία, με την ίδια απόφαση, πήρε το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης». Αυτό προκύπτει από τη σχετική απόφαση 8/2004, που βρίσκεται στο Αρχείο του Δήμου.

Τα αρχεία όλων των προηγούμενων Δήμων βρίσκονται στο Δήμο. Φαίνεται ότι ο κ. αντιδήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε να τα αναζητήσει. Δεν ενδιαφέρεται για την ουσία αλλά για εντυπώσεις που δημιουργούν οι φωτοβολίδες.

Εξάλλου ο κ. Ράπτης συμμετείχε και ο ίδιος σε δημοτική εταιρεία κατά τη δημοτική θητεία του κ. Νταουσάνη, επομένως είναι αδύνατο να μην γνώριζε εκ του σύννεγγυς ένα τόσο σημαντικό για τον δήμο θέμα.

Όχι μόνο «ξέχασε» καθώς φαίνεται γεγονότα των οποίων είχε γνώση, αλλά έσπευσε να αποστείλει e-mail στο γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη, για να αποστείλει τη σύμφωνη γνώμη του προκειμένου η Παιδική Χορωδία να χρησιμοποιεί το όνομά του. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού χωρίς να λειτουργήσει θεσμικά ως όφειλε, αναζητώντας τη σχετική αλληλογραφία από το Αρχείο του πρώην Δήμου Ναυπάκτου, προχωρά σε μια ενέργεια που αμφισβητεί επισήμως αποφάσεις Δ.Σ και φορέων.

κ. Δήμαρχε αντιληφθείτε τη σοβαρότητα των θεμάτων της λειτουργίας του Δήμου και σταματήστε πάραυτα ενέργειες που πλήττουν το κύρος και τη θεσμική λειτουργία του Δήμου.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...