Moody’s: Ανάπτυξη 1,5% το 2017, για την Ελλάδα!

Ανάπτυξη 1,5% για το 2017, βλέπει στην Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moodys!  Η μείωση του πολιτικού ρίσκου, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς και  αυξάνουν τις προοπτικές επιτυχημένης ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με νέα  έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Moody’s!

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πιστωτικοί δείκτες συνεχίζουν να αναβαθμίζονται και η οικονομική ανάπτυξη γυρίζει σε θετικό έδαφος. Τα δημόσια οικονομικά ‘έχουν σταθεροποιηθεί  και η ολοκλήρωση (με επιτυχία) της δεύτερης αξιολόγησης φέρνει πολύτιμη ρευστότητα στην οικονομία, αυξάνοντας τις προοπτικές επενδύσεων.

 

Η αντιπρόεδρος της Moody’s  Κάθριν Μουλμπρόνερ,  είναι και η συντάκτης της έκθεσης, δήλωσε ότι «η πρόσφατη αναβάθμιση και το θετικό outlook αντανακλούν την εκτίμηση μας ότι οι προοπτικές μιας επιτυχημένης ολοκλήρωσης του τρίτου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας έχουν βελτιωθεί (…) Η δυνατότητα της κυβέρνησης να ψηφίσει ένα μεγάλο αριθμό διαρθρωτικών μέτρων καταδεικνύει μεγαλύτερη σταθερότητα και μια υποχώρηση των πολιτικών ρίσκων».

 

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να διατηρήσει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα τη φετινή και την επόμενη χρονιά, δεδομένων των δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

 

Ακόμα είναι νωρίς για να βγάλει κανείς το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα, η Moody’s αναμένει να δει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, μετά από τρία χρόνια στασιμότητας. Ειδικότερα, προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,5% το 2017 και 2% το 2018. Πάντως, οι βασικές δυνάμεις της ανάπτυξης θα είναι πιθανότατα οι επενδύσεις, με χρηματοδότηση από την Ε.Ε., καθώς και οι κάπως πιο ισχυρή ιδιωτική κατανάλωση λόγω της βελτίωσης της αγοράς εργασίας.
Επιπλέον, η δημοσιονομική πολιτική δεν θα αποτελέσει «βαρίδι» για την ανάπτυξη, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

 

 Τέλος, η Moody’s βλέπει σταθεροποίηση του χρέους μέσα στο 2017 και σταδιακή μείωσή του από το 2018, όταν και θα φτάσει στο 176% του ΑΕΠ.

Η  Moody’s είχε αναβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε Caa2 από Caa3 στις 26 Ιουνίου.  Σύμφωνα με την ίδια, η αξιολόγηση της Ελλάδας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο  αν υπήρχαν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι η οικονομία βρίσκεται σε ένα σταθερό και ισχυρό αναπτυξιακό μονοπάτι, σε συνδυασμό με μια συνεπή εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και μέτρων για την αντιμετώπιση των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού στον τραπεζικό τομέα. 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/292427-Moody-s-Anaptyxe-1-5-to-2017-gia-ten-Ellada ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...