Nαύπακτος: Δεύτερη και ίσως τελευταία ευκαιρία για τη δημιουργία Δημοτικής πινακοθήκης

-Βούληση της οικογένειας Μοσχανδρέου να συνδράμει στη δημιουργία της !!!

-Σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας !!!

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης στο χώρο του Ξενία. Στο παρελθόν υπήρξε δωρεά ολόκληρης Συλλογής Χαρακτικών από την οικογένεια Μοσχανδρέου, για τη δημιουργία Πινακοθήκης, αλλά λόγω έλλειψης χώρου δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί. Εργαστήκαμε πολύ πάνω στην ιδέα αυτή και ήρθαμε σε επαφή με μεγάλους Έλληνες συλλέκτες, χαράκτες και ζωγράφους.
Όλοι εξέφρασαν την δέσμευσή τους, ότι σε περίπτωση δημιουργίας κατάλληλου χώρου, η δωρεές είναι δεδομένες.
Τελευταία η πόλη ξεκίνησε μια νέα σχέση με την οικογένεια Μοσχανδρέου, που έλκει την καταγωγή της από την Ναυπακτία. Αποτέλεσμα αυτής της σχέσης ήταν η απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου, να θέση υπό την αιγίδα του όλες τις εκθέσεις που θα κάνει όλο το 2017 γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας της η Πινακοθήκη Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα.
Στη Ναύπακτο η έκθεση με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις της Ελληνικής Ζωγραφικής και Χαρακτικής» θα ανοίξει το Σάββατο του Λαζάρου (8/4) στον χώρο ART Lepanto στο λιμάνι και θα διαρκέσει μέχρι της 7 Μαΐου.

Σήμερα έλαβα το εξής μήνυμα:

«Χαρά, συγκίνηση, υπερηφάνεια αισθάνομαι σήμερα που ως γνήσιος εκ καταγωγής πέντε συνεχόμενων γενεών Ναυπάκτιος συνεχίζεται η συνεργασία μας, έστω και μετά από 20 χρόνια, με πρωτοβουλία του σεμνού, ξεχωριστού και δημιουργικού Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Παν. Λουκόπουλου.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας που έθεσε με απόφασή του υπό την αιγίδα τις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιτιστικής, ποιοτικής και με ίδιες δυνάμεις προσφοράς μας επί 20ετία στην Ελλάδα πρώτιστα και στην ελληνική περιφέρεια ιδιαίτερα.
Δεσμεύομαι εν όψει της υπό ίδρυση Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπακτίας πως θα ανταποκριθεί η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά με γενναιόδωρη προσφορά έργων τέχνης.
Χρήστος Π. Μοσχανδρέου
Πρόεδρος Π.Σ.Χ.Μ.»
Η δέσμευση πλέον της οικογένειας Μοσχανδρέου, καθιστά επείγουσα την ανάγκη δημιουργίας του χώρου φιλοξενίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπακτίας, πριν χαθεί και η δεύτερη ευκαιρία
Γιάννης Ράπτης


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε δεν κοιτατε εκει να φτιαξετε κανα πεζοδρομιο περα απο την γεφυρα του ΣΚΑ που παιζουμε ρωσικη ρουλετα καθε φορα αν θα φτασουμε ορθιοι ή ξάπλα σε κανα παμπριζ….Η πινακοθηκη μας μαρανε, αλλωστε ειναι γνωστο οτι η πολη κατοικεται απο (παρα)λόγιους πολίτες με αδυναμία στην τέχνη. Θα σκανε σουρα απο τα ουζα στο Γριμποβο να κοιτανε πινακες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...