NAΥΠΑΚΤΟΣ: Kάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργία της 1ης Μάη

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Το σύνθημα “Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα Εργατιά” είναι ζωντανό, επίκαιρο, θα υπάρχει και θα βροντοφωνάζεται από εργάτες σε όλον τον κόσμο. Το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία! 

Προσπέρασε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων, την ΕΕ της ανεργίας, των ψίχουλων και της καταστολής, τις δυνάμεις που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινο, πιο δίκαιο, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!

Η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα μεγαλοδιευθυντές, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.

Τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα, ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι οι ίδιοι που λένε πως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της, είναι αυτοί που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την Κοινωνική Ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.

Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων,  της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης του μισθολογικού κόστους χωρίς αντιδράσεις, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.

Η εγγύηση ότι δεν θα τα καταφέρουν είναι η 20χρονη πορεία και δράση του ΠΑΜΕ. Η αταλάντευτη ταξική γραμμή πάλης, η πάλη για ενότητα των εργατών, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, απέναντι σε εργοδοσία και κράτος είναι η παρακαταθήκη για να κάνουμε βήματα μπροστά, για ισχυρή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς για να επιβάλουμε τα δίκια μας. Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία.

Έξω από τα Σωματεία η εργοδοσία!

Τα 100 χρόνια ζωής της ΓΣΕΕ δεν είναι η σημερινή συνδικαλιστική μαφία. Δεν είναι τα “ναι” στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα μνημόνια, η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Είναι οι νεκροί της τάξης μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, είναι οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες εξορισμένοι και όλοι όσοι αγωνίστηκαν για το πανανθρώπινο μήνυμα της Πρωτομαγιάς.

1η Μάη, Μέρα Αγώνα και Ανυπακοής!

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε! Το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, να δίνει ελπίδα, να είναι οδηγός και να φωτίζει το δρόμο μας.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, 10.30 π.μ. Κεφαλόβρυσο

Παρατάξεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...