Oι καθολικοί να κάνουν παιδιά άλλα όχι «σαν τα κουνέλια», λέει… ο Πάπας

Oι καθολικοί να κάνουν παιδιά άλλα όχι «σαν τα κουνέλια», λέει... ο Πάπας
Σαν ποίημα ακούστηκε στα αυτιά των δημοσιογράφων η φράση που χρησιμοποίησε ο Πάπας για να καλέσει τους πιστούς σε υπεύθυνο οικογενειακό προγραμματισμό: Οι καθολικοί, είπε στην πτήση της επιστροφής από τις Φιλιππίνες, πρέπει να κάνουν παιδιά «αλλά όχι σαν τα κουνέλια».

Χωρίς να απομακρύνεται από την απόρριψη της χρήσης προφυλακτικών, ο ποντίφικας επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι που εγκρίνει η Εκκλησία για υπεύθυνη «ρύθμιση» της τεκνοποίησης.

Όπως συνήθως, ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο στην πτήση της επιστροφής από τη Μανίλα στο Βατικανό. Στάθηκε ιδιαίτερα στην στάση της Εκκλησίας απέναντι στην οικογένεια.

Ο ποντίφικας επανέλαβε την αντίθεση στον «τεχνητό έλεγχο» της τεκνοποίησης (που ξεκινά από τα προφυλακτικά) όπως και την καταδίκη του στις «ύπουλες επιθέσεις», όπως τις χαρακτήρισε, στον θεσμό της οικογένειας -θυμίζοντας τις αντιδράσεις πιο σκληρών καρδιναλίων απέναντι στον γκέι γάμο. Σημείωσε ότι προϋπόθεση του μυστηρίου του γάμου «είναι να είναι κανείς ανοικτός στη ζωή», δηλαδή την τεκνοποίηση.

Σε εκείνο το σημείο όμως είπε ότι «δεν είναι αλήθεια πως για να είσαι καλός καθολικός πρέπει να κάνεις σαν τα κουνέλια».

Αντιθέτως, υπάρχουν τρόποι για να ρυθμίζεται υπεύθυνα ο οικογενειακός προγραμματισμός που δεν αντιβαίνουν στις διδασκαλίες της εκκλησίας, όπως η παρακολούθηση του έμμηνου κύκλου της συζύγου.

Η φράση με τα κουνέλια, την οποία επιβεβαιώνουν οι σημειώσεις των περισσότερων δημοσιογράφων στο παπικό αεροσκάφος, εκτοξεύτηκε φυσικά στους τίτλους όλων των ΜΜΕ που κάλυψαν το ζήτημα (από τα ιταλικά μέχρι τα αμερικανικά).

Ο Πάπας ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση γυναίκας που ήταν έγκυος στο όγδοο παιδί της, έχοντας ήδη κάνει επτά παιδιά με καισαρική. «Αυτό είναι ανεύθυνο, θες να αφήσεις επτά ορφανά;» είπε. Στο πιθανό επιχείρημα ότι η γυναίκα έχει πίστη στο Θεό, η απάντηση του ποιντίφικα ήταν πως αντιθέτως είναι σαν να «δοκιμάζει τον Θεό».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...