O Γ.Μπουλές στη Μεσσίνα…

Τι λέει ο τοπικός τύπος για την επίσκεψη του δημάρχου Ναυπακτίας 

 

IL SINDACO DI LEPANTO RICEVUTO A PALAZZO “ZANCA” (Ο δήμαρχος Ναυπάκτου στο Παλάτι ”Ζαnca”)

IL SINDACO DI LEPANTO RICEVUTO A PALAZZO “ZANCA”
NOTA STAMPA N. 12-2011 TERZA EDIZIONE DELLA RIEVOCAZIONE STORICA DELLO SBARCO A MESSINA DI DON GIOVANNI D’AUSTRIA IL SINDACO DI LEPANTO RICEVUTO A PALAZZO “ZANCA” Messina 6 agosto 2011 –
 
 
 

Τρίτη έκδοση του με την επέτειο της ιστορικής επίσκεψης στη Μεσσήνη του Δον Ιωάννη της Αυστρίας

 

 

 

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της δεύτερης μέρας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Arsenale-Μουσείο της Θάλασσας του Παλέρμο

Μετάφραση απο GOOGLE

Μεσίνα έκτης Αυγούστου, 2011 – ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων για την τρίτη έκδοση του ” αναπαράσταση της προσγείωσης στο Μεσσήνης Δον Ιωάννη της Αυστρίας “, ένα γεγονός μεγάλης σημασίας αυτό το έτος την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου” Aurora “με την « Marco Polo System “στη Βενετία και σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, την επαρχία της Μεσσήνης, τα θεσμικά όργανα, τους φορείς και τις τοπικές ενώσεις.

Το απόγευμα, στις 17.30 στο Μουσείο Άρσεναλ-Sea στο Παλέρμο, διοργάνωσε διάσκεψη με θέμα ” Το καθιστικό του Δον Ιωάννη της Αυστρίας στο Παλέρμο . ” Τρέφεται από τη συμμετοχή των μελετητών και ενθουσιώδες και εντατικές παρεμβάσεις της σκάλας. Παρουσίασε το έργο του Δρ. Peter Maniscalco (Πρόεδρος της Άρσεναλ-Μουσείο της Θάλασσας του Παλέρμο), ο οποίος έχει κατανοήσει αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσω τον δήμαρχο της Ναυπάκτου, Γιάννης Mpoules, και καθηγ. Roberto Lagalla, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Παλέρμο απουσιάζουν για ταυτόχρονη δεσμεύσεις σχολείο. Πήρε, λοιπόν η λέξη κ. Γιάννης Mpouules (Δήμαρχος της Ναυπάκτου), υπενθυμίζοντας εν συντομία την ιστορία της μάχης της Ναυπάκτου. Καθ. Ennio Cardone (που εκπροσωπεί τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Παλέρμο), ενώ επικροτεί την πρωτοβουλία, κατέληξε, που πηγαίνει από τοανέκδοτο, μια σύντομη ιστορική περίοδο της μάχης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για μια πολιτιστική ανταλλαγή. Ο Δρ Giampiero Κανέλα (Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου του Παλέρμο), τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης ως μια ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν μεταξύ διαφορετικών περιοχών, έχει αναγνωρίσει την ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι όλοι μαζί για το μέλλον, προσφέροντας μια αδελφοποίηση που μπορούν να διευκολύνουν τη μελέτη και επίλυση των κοινών προβλημάτων: “[…] Είναι μέσα από αυτό το είδος της πρωτοβουλίας που μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πολιτιστική, αλλά και την τόνωση των θεσμικών οργάνων να εργαστούν από κοινού […]” . Συγκεκριμένη δράση από την dr. Μάντη Fortunato (Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ” Aurora “), η οποία επικεντρώθηκε στην σημασία της αλλαγής των ιδεών σε γεγονότα. Με την έκθεση του καθηγητή. Vincent Caruso (διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου ” Strong Horse »- το θέμα του” Η Σικελών στη ναυμαχία της Ναυπάκτου »), και ο Δρ Clare Dell’Utri (Πανεπιστήμιο του Παλέρμο – το θέμα του” Η ναυμαχία της Ναυπάκτου σε καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της χρυσοχόοι , αργυροχοΐας και γλύπτες “) έληξε το συνέδριο.

Έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο τένις και Ναυτικός Όμιλος νικητές Μεσίνα των βραβείων, στο ” αισιόδοξος

,” Sunfish “,” 420 “και” άλλες καταπατήσεις »στη Regatta Ιστιοπλοΐας” Trophy Δον Ιωάννη της Αυστρίας από την πόλη της Μεσίνα, «η οποία έλαβε χώρα Πέμπτη 4 Αυγούστου του 2011 στο υδάτινο μεταξύ Σπήλαια, Σ. Agata και το Riviera Paradise Βόρεια peloritana.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...