O Π. Καμμένος κλείνει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές των ΑΝΕΛ

O Π. Καμμένος κλείνει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ στους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Τα… νώτα του φαίνεται ότι έχει διασφαλίσει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υπό την σκιά αναταράξεων στους ΑΝΕΛ και πιθανών αποσκιρτήσεων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα, σε αποκλειστική δήλωσή του στο «Ποντίκι», αποκάλυψε ότι έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές.

Με άλλα λόγια, ο κ. Καμμένος με αυτή τη συμφωνία που επικαλείται, επιχειρεί: Να μηδενίσει τα κίνητρα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ να διεκδικήσουν ανταλλάγματα σε θέσεις ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Να δώσει επιχειρήματα στους βουλευτές του, οι οποίοι ακόμη και εάν επιλέξουν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία (όπως ο Θ. Παπαχριστόπουλος) δεν θα μπορεί να χρεωθούν κατηγορία για αποστασία

Επιπλέον, ο Π. Καμμένος διασφαλίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάνει «εισοδισμό» στελεχών του Π. Καμμένου με ό,τι αυτό θα σήμαινε για την βιωσιμότητα των ΑΝΕΛ.
Παράλληλα, διαμηνύει ότι «Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος» και επιχειρεί να αποσείσει τις κατηγορίες περί αυτόνομης πορείας του, να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καμμένος είχε επαναλάβει τη θέση του, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας αρχικά ότι η αποχώρηση θα γίνει αν η συμφωνία περάσει από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν η συμφωνία έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/349052-O-P-Kammenos-kleinei-ten-porta-toy-SYRIZA-stoys-boyleytes-ton-ANEL ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...