O K.Kαρακώστας για τον παραλιακό της Παλαιοπαναγιάς

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηράν … ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες!

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν·

Από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον

Η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Παλαιοπαναγιάς και οι εθελοτυφλούντες.

Απαραίτητο ενημερωτικό σημείωμα.

  1. Το συγκεκριμένο έργο αφορά σε αποκαταστάσεις δρόμων και άλλων υποδομών μετά από καταστροφές, πλημμύρες κλπ στην Χάλκεια, το Αντίρριο και στη Ναύπακτο. Αυτό σημαίνει πως δεν γίνεται καμία άλλη παρέμβαση πέραν του να ξαναφτιάχνονται οι υποδομές που προϋπήρχαν και καταστράφηκαν.
  2. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ε.Ε. και τον ειδικό κωδικό (ΣΑΕΠ 801) που χρηματοδοτεί ΜΟΝΟ έργα που αποκαθιστούν στην προηγούμενη μορφή, κατεστραμμένες υποδομές. Για αυτό το συγκεκριμένο έργο, λόγω της φύσης του, όπως και πολλά άλλα, δεν υπόκειται σε περιβαλλοντικές δεσμεύσεις , και η αντίστοιχη γνωμάτευση υπάρχει στο φάκελο του έργου. Ελέγχεται αν εκτελείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και τις σχετικές μελέτες, από τις αρμόδιες αρχές και δεν υπάρχει καμία παρατήρηση. Επομένως όσοι βλέπουν «βιασμούς» είναι συνηθισμένοι σε άλλα θεάματα.
  3. Οι αδειοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ελέγχθηκαν από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή, είναι αυτές που απαιτούνται για τέτοια έργα αποκατάστασης.
  4. Με το συγκεκριμένο έργο λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, αφού με την υλοποίησή του αίρεται η επικινδυνότητα του δρόμου και εξασφαλίζεται η διέλευση των πολιτών. Σήμερα δεν απέχουμε πολύ, από σοβαρό ατύχημα στην περιοχή γι’ αυτό και το δημοτικό συμβούλιο έχει απαγορεύσει την κίνηση οχημάτων στον παραλιακό της Παλαιοπαναγιάς. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες κάτοικοι, δεν έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέμβει αίροντας την επικινδυνότητα και εξασφαλίζοντας την πρόσβαση στους πολίτες.
  5. Ο δήμος Ναυπακτίας σχεδιάζει γενικότερη παρέμβαση, για την προστασία της ακτογραμμής της Παλαιοπαναγιάς. Πρόσφατα υπέβαλλε αίτημα στο αντίστοιχο Υπουργείο, για να χρηματοδοτηθεί με 150.000 ευρώ, ώστε να εκπονηθούν οι αντίστοιχες μελέτες (Βυθομετρική, Περιβαλλοντική κλπ) Σε αυτή την περίπτωση οι παρεμβάσεις που θα γίνουν απαιτούν πολύ περισσότερες αδειοδοτήσεις αφού παρεμβαίνουν επί της ουσίας στην περιοχή. Κάτι που δεν ισχύει για το συγκεκριμένο έργο.
  6. Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει όλα τα μέσα, ένδικα και άλλα για να εξασφαλίσει την ολοκλήρωση του έργου. Και αυτό θα κάνει.

Υ.Γ. Πολλά κακά της πόλης μας, έχουν την ρίζα τους στο ότι κάποιοι γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές, επικαλούνται την «νομιμότητα», όπως τους βολεύει. Όσοι έχουμε γνώση των τοπικών μας πραγμάτων, έχουμε να διηγηθούμε πολλές τέτοιες τραγικές ιστορίες. Με τις πρόσφατες καταγγελίες γράφεται άλλη μια μαύρη σελίδα στην τοπική βίβλο. Ευτυχώς στην πολιτική μου διαδρομή, είχα την πρόνοια, να μην προβώ ποτέ σε ΚΑΜΜΙΑ καταγγελία σε εισαγγελείς, Αστυνομία, Πολεοδομία, Λιμενικό κλπ. Για ότι στραβό κι ανάποδο έβλεπα, απευθυνόμουν στους πολίτες και από αυτούς περίμενα και περιμένω την λύτρωση. Οι πολίτες είναι αυτοί που αν το θελήσουν, θα στείλουν στα αζήτητα τους κάθε λογής καταγγελιολάγνους, απελευθερώνοντας την Ναυπακτία από τα δεσμά τους.

Και καλήν απολογίαν, την επί του φοβερού βήματος αιτησώμεθα.

Κώστας Καρακώστας αντιδήμαρχος Τ.Υ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...