T.Λουκόπουλος: Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της κοινωνίας συνεχίζοντας με επιμονή στο σχεδιασμό μας (Vid)

-Παραλάβαμε μια πόλη με σοβαρά προβλήματα για τα οποία δεν διστάσαμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Και επειδή κάποια πράγματα αποτιμώνται σε χρήματα,θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχουν 32,5 εκατ.ενταγμένα σε ένα τελικό στάδιο,4,5 εκατ έργα με ιδια κεφάλαια,4 εκατ.έκτακτες επιχορηγήσεις (εκτός ΕΣΠΑ) ενώ ετοιμάζονται προτάσεις ύψους 17.5 εκατ. ευρώ.

Έτσι ξεκίνησε τον απολογισμό της δηυμοτικής του θητείας για το 2016 ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος,κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Λουκόπουλος ξεκίνησε την αναφορά του με τι άλλο; Με τη σημαία της παράταξής του που ήταν το πρόβλημα του Ξενία.

Aναφέρθηκε στο έγγραφο που όπως είπε χαρακτηριστικά βρήκε πάνω στο γραφείο του με την ανάληψη των καθηκόντων του που μιλούσε για υγειονομική βόμβα ένω”φλέρταρε” με τον εισαγγελέα για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

Αναφορά επίσης έκανε για τον βιολογικό της Ναυπάκτου και την επανένταξη την οποία κατάφερε ενώ έχει γίνει και ο προσυμβατικός έλεγχος με την εκκρεμότητα της υπογραφής της σύμβασης από τον ανάδοχο.

Η ύδρευση των Δυτικών προαστίων.Ένα άπενταγμένο έργο που επανήλθε,ο βιολογικός της Άνω Χώρας,περιμένοντας τα νέα διαδικαστικά,ένα έργο έτοιμο για δημοπράτηση,το οικόπεδο Παπαχαραλάμπους το οποίο σε συνεργασία με το Ίδρυμα θα δοθεί προς κοινή χρήση,το σημειο του Στενού όπου η δημοτική αρχή επιχείρησε την διάνοιξή του,η αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης (σχετικές αδειοδοτήσεις),αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του 3ου δημοτικού σχολείου,δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Για το Ξηροπήγαδο και την πεζοδρόμηση στο συγκεκριμένο σημείο-ανέφερε ο κ. Λουκόπουλος- έχει παρθεί έγκριση από την περιφέρεια,έτσι ώστε έπειτα από συνολική και προσεκτική μελέτη (διευθέτηση ομβρίων) από τους υπαλλήλους του δήμου να προχωρήσει η πεζοδρόμηση.Η μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ μπαίνοντας σε μια χρηματοδότηση ύψους 15.5.εκατ.ευρώ.

2,5 εκατ για το Ξενία,5.5 εκατ για τον βιολογικό και τα δυτικά προάστια,τηλεμετρία 2,3 εκατ,1,6 εκατ για το ειδικό σχολείο,550.000 για τα δύο γήπεδα Λυγιά και Γαβρολίμνης,1.6 εκατ απο το Leader στη διάθεση του δήμου,600.000 για την ψηφιακή αναπαράσταση της Ναυμαχίας με έμφαση στον μαθητικό τουρισμό,330.000 για παρεμβάσεις εντός και εκτός του Ξενία,φωτισμός λιμανιού 30.000,60.000 ευρώ για την κατασκευή του μπαστουνιού έξω από το λιμάνι της πόλης,150.000 για την κατασκευή της πεζογέφυρας,180.000 για την οδό Αποκαύκου,80.000 για την δημιουργία πάρκινγκ,500.000 ευρώ για την προστασία των ζαρζανέτ στον Εύηνο και την προστασία των γεωτρήσεων ,3 εκατ τεχνικό πρόγραμμα εντός τριετίας,100.000 για την προβλήτα του Αντιρρίου,360.000 ευρώ για την Αποδοτία,750.000 για το παραλιακό μέτωπο από Αντίρριο μέχρι Γαλατά,400.000 για την τ.κ.Αράχωβας,550.000 για Κλεπά-Περίστα,100.000 για την κατασκευή του προαυλίου του 3ου γυμνασίου,παλιά χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ για την επισκευή του μανδρότοιχου του 3ου δημοτικού σχολείου,δημιουργία ΚΔΑΠ με 800.000 ευρώ τη δημιουργία κέντρου νεότητας με 55 θέσεις εργασίας με ειδικούς επιστήμονες

Ο άξονας που κινείται πάνω η δημοτική αρχή καταλήγοντας ο δήμαρχος είναι διττός.Νέοι και Ποιότητα ζωής και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...