Toυρκία για Κυπριακό: “Ούτε σπιθαμή γης δεν επιστρέφουμε πίσω”

Toυρκία για Κυπριακό:
Δεν πρόκειται να δώσουμε σπιθαμή γης πίσω, δήλωσε ο υπουργός Ευρώπης της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, αναφερόμενος στο Κυπριακό.
Ο λαλίστατος Τούρκος αξιωματούχος, θέλοντας προφανώς να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση σε σχέση με το Κυπριακό, ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα «παραχωρήσεων».

Παράλληλα είπε αναφορικά με το Κυπριακό πως «στο τέλος του τούνελ εμφανίστηκε φως. Αυτό οφείλεται στις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς». Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, είπε πως λαμβάνουν προκλητικά «μηνύματα από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Δηλώνουν, είπε, «ότι το άνοιγμα ενός κεφαλαίου εξαρτάται από την επιστροφή του Βαρωσιού. Δυστυχώς, αυτό το ισχυρίζεται μια προσωπικότητα, η οποία στο παρελθόν υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν».

Με ειρωνικό ύφος είπε πως «στην ελληνοκυπριακή πλευρά, στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει μια ίωση, η οποία παρασέρνει τον άνθρωπο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σε τέτοιου είδους περιπέτειες».

Έσπευσε δε να ξεκαθαρίσει πως «ούτε για χάρη ενός κεφαλαίου, ούτε για χάρη της ένταξης μας στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ένα κομμάτι γης στην Κύπρο».

Επανέλαβε δε πως δεν πρόκειται η Τουρκία να διαφοροποιήσει την πάγια πολιτική της στο Κυπριακό.

Ισχυρίσθηκε πως η Άγκυρα παρέχει υποστήριξη «στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την εύρεση μιας δίκαιας, συνολικής και βιώσιμης λύσης».

Εξάλλου, ο Τούρκος πρέσβης στην Ε.Ε. αναφέρθηκε σε φήμες, όπως είπε, που κυκλοφορούν και κάνουν λόγω για επιστροφή εδαφών στους Ελληνοκύπριους. Είπε πως κάτι τέτοιο -όπως αναφέρει ο «Φ»- δεν ισχύει.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...