Washington Post: Δεν θα επικαλεστεί εξουσίες έκτακτης ανάγκης στο διάγγελμά του ο Τραμπ

Washington Post: Δεν θα επικαλεστεί εξουσίες έκτακτης ανάγκης στο διάγγελμά του ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν σχεδιάζει να επικαλεστεί εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την κρίση, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα αργότερα, ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που ζήτησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι «ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας με γνώση του διαγγέλματος Τραμπ τόνισε ότι το σχέδιο δεν είναι η εξαγγελία εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αλλά να αναπτύξει περαιτέρω τη δημόσια πτυχή της ανέγερσης του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Το τηλεοπτικό διάγγελμα Τραμπ θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας).

Την 18η μέρα του shutdown (της μερικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους), χωρίς ορατό τέλος στην αντιπαράθεση Δημοκρατικών και Λευκού Οίκου για τη χρηματοδότηση του τείχους-Τραμπ, ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα αναφερθεί στην ανάγκη για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, για άντληση πόρων για τους συνοριοφύλακες, για ανθρωπιστική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια και για νέα τεχνολογία, τόνισε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό του δίκτυο ABC.

Ο Πενς δήλωσε ότι η αποφασιστικότητα του Τραμπ για την ανέγερση του τείχους έρχεται από την έντονη επιθυμία του να προστατέψει τον αμερικανικό λαό.

Πρόσθεσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα πει στον αμερικανικό λαό ότι η χώρα χρειάζεται ένα τείχος καθώς κατά μέσο όρο 2.000 άνθρωποι επιχειρούν καθημερινά να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/351024-Washington-Post-Den-tha-epikalestei-exoysies-ektaktes-anagkes-sto-diaggelma-toy-o-Tramp ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...