WSJ: Τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας γίνονται βαθύτερα

WSJ: Τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας γίνονται βαθύτερα

Τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας γίνονται βαθύτερα, αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, με τίτλο: «Η Τουρκία αντιμετωπίζει μία εντεινόμενη καταιγίδα».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ κακή για την οικονομία και τις αγορές της χώρας και εκτιμά ότι η κατάσταση είναι πιθανόν να γίνει χειρότερη, λόγω της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και της ενίσχυσης του δολαρίου.

Η περασμένη Δευτέρα, σημειώνει το δημοσίευμα, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι η τουρκική οικονομία δείχνει «σαφείς ενδείξεις υπερθέρμανσης» μετά την ανάπτυξή της με ρυθμό 7,4% πέρυσι έναντι δυνητικού ρυθμού ανάπτυξής της – του ρυθμού, δηλαδή, που μπορεί να αναπτύσσεται χωρίς πολύ υψηλό πληθωρισμό – μεταξύ 3,5% και 4%.

Την Τρίτη, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε αναπάντεχα το αξιόχρεο της Τουρκίας στη βαθμίδα ΒΒ-, επικαλούμενος τον κίνδυνο μίας ανώμαλης προσγείωσης της τουρκικής οικονομίας.

Την Τετάρτη, ο δείκτης για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα της Τουρκίας υποχώρησε κάτω από τις 50 μονάδες, υποδηλώνοντας μία μείωσή της, ενώ την Πέμπτη ο πληθωρισμός στη χώρα εκτινάχθηκε στο 10,8%.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/330915-WSJ-Ta-oikonomika-problemata-tes-Toyrkias-ginontai-bathytera ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...