Άγνωστο αν θα γίνει Eurogroup την Μ. Πέμπτη λέει ο Σόιμπλε

Άγνωστο αν θα γίνει Eurogroup την Μ. Πέμπτη λέει ο Σόιμπλε

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 25/04/2016 – 21:49

Άγνωστο αν θα γίνει Eurogroup την Μ. Πέμπτη λέει ο Σόιμπλε

«Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ραντεβού της Μεγάλης Πέμπτης, για την Ελλάδα. Με την διαπραγμάτευση να συνεχίζεται στην Αθήνα, οι δανειστές συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην ελληνική πλευρά.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζουν το επόμενο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, ως αβέβαιο τονίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί μόνο αν υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες.  «Εργαζόμαστε για συμβεί αυτό (…) Στόχος αποτελεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε από  την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, νωρίτερα.

Ο Γερμανός υπουργός,  σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τόνισε παράλληλα  ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το αν οι πιστωτές και η ελληνική πλευρά θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν την πρόοδο της Αθήνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν στο τρίτο πρόγραμμα, δηλώνοντας ότι, «Δεν γνωρίζω αν θα συναντηθούν την Πέμπτη. Ακόμα εργαζόμαστε για αυτό».

Κομισιόν: Στόχος η  ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν

Απόφαση Ντάισελμπλουμ το αν θα γίνει το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, που προσέθεσε ότι μετά τις συζητήσεις στο Eurogroup οι επικεφαλής των Θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το «συντομότερο δυνατόν». Στην συνέχεια της ενημέρωσης του Τύπου, απέφυγε να σχολιάσει το θέμα του «έκτακτου πακέτου» προληπτικών μέτρων καθώς όπως είπε οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...