Άγριος αγώνας για να κρατήσουν οι νταβατζήδες τα κανάλια τους

Τετάρτη 22/06/2016 – 22:3860 δικόγραφα έχουν στείλει μέχρι σήμερα στον Παππά!
Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τα κανάλια της διαπλοκής οι νταβατζήδες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που επιστρατεύονται θεμιτά ή αθέμιτα μέσα για να αποτρέψουν την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση εξυγίανση του ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι σήμερα στο γραφείο του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, έχουν σταλεί περισσότερα από 60 δικόγραφα από επτά τηλεοπτικούς σταθμούς (MEGA, ANTENNA, SKAI, EPSILON, ALPHA, STAR και ART) και από την Ένωση από την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.), με τα οποία ζητούν ούτε λίγο ούτε πολύ να ακυρωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις αλλά και η ίδια η προκήρυξη του Διαγωνισμού, που προβλέπει δημοπράτηση τεσσάρων πανελλαδικών τηλεοπτικών άδειων με τιμή εκκίνησης τα 3 εκατ. ευρώ.
Αυτή είναι η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων διαπλεκόμενων καναλαρχών να αποσοβήσουν ένα τέλος που μοιάζει προδιαγεγραμμένο, αφού το μόνο που καταφέρνουν με αυτά τα νομικίστικα τερτίπια είναι να καθυστερούν την επικείμενη διαδικασία κάθαρσης του βρώμικου χώρου των μίντια.
Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση και το υπουργείο Επικρατείας έχει διαμηνύσει επανειλημμένως σε όλους τους τόνους ότι καμία προσφυγή και καμία ένσταση δεν πρόκειται να εμποδίσει το έργο της αναμόρφωσης του υπάρχοντος τηλεοπτικού κατεστημένου.
Μέχρι σήμερα, στο υπουργείο Επικρατείας έχουν κατατεθεί τα εξής δικόγραφα:19 αιτήσεις αναστολών κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που προηγήθηκαν της Προκήρυξης του διαγωνισμού (ΣτΕ)
23 αιτήσεις ακυρώσεως κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που προηγήθηκαν της Προκήρυξης του διαγωνισμού (ΣτΕ)
8 δικόγραφα προσθέτων λόγων ακυρώσεως κατά των Υπουργικών Αποφάσεων που προηγήθηκαν της Προκήρυξης του διαγωνισμού
8 προδικαστικές προσφυγές κατά της Προκήρυξης του διαγωνισμού
2 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά της Προκήρυξης του διαγωνισμού.Στις 30 Ιουνίου θα συζητηθούν κεκλεισμένων των θυρών στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Epsilon.
Οι τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί  στρέφονται  κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφασης των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4«δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Ήδη έχει συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων τoυ Mega Channel  και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική απόφαση, ενώ στις 4 Ιουλίου θα συζητηθούν οι κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...