Άμεσα το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα, λέει ο Τρ. Αλεξιάδης

Άμεσα θα κατατεθεί στη βουλή, το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα, δήλωσε ,ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασιλείου Κεγκέρογλου. Στο νομοσχέδιο, αναμένεται να  περιλαμβάνει και τον ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων.

 «Έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό οι διαπραγματεύσεις. Είμαστε σχεδόν κοντά στο τέλος», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «οριστικοποιείται πλέον αυτή η υπόθεση σε επίπεδο διαπραγματεύσεων και θα μπορούμε πολύ σύντομα να ανακοινώσουμε τις τελικές ρυθμίσεις που θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο θα φέρουμε άμεσα στη Βουλή».

Για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να περιλαμβάνει και το μέτρο του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε πως στόχος του υπουργείου, είναι «να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, διότι καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που έχουν στα θέματα τα φορολογικά και τα οικονομικά και τα προβλήματα που τους δημιουργεί η διαδικασία των κατασχέσεων λογαριασμών από τις Εφορίες, από τα ασφαλιστικά ταμεία ή από τις τράπεζες και πραγματικά ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δίνει αυτή τη δυνατότητα».

Επίσης το μέτρο βοηθά στην εκπλήρωση του συνολικού στόχου για  επέκταση των ηλεκτρονικών, των ψηφιακών συναλλαγών, όσο γίνεται περισσότερο.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, τόνισε, πως «αυτό το κάνουμε και για λόγους εισπρακτικούς, για να έχουμε καλύτερες εισπράξεις ως Δημόσιο, σε σχέση με όσα είχαμε μέχρι τώρα, και για λόγους ελεγκτικούς, για να εξοικονομήσουμε ελεγκτικό προσωπικό, αλλά και για να αυτοματοποιήσουμε πάρα πολλές ελεγκτικές διαδικασίες που θα μπορούν να γίνονται αυτόματα όταν θα προχωρήσουν οι ηλεκτρονικές, ψηφιακές συναλλαγές».

Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να μη δημιουργούνται νέα ληξιπρόθεσμα, στο να μπορούν οι επιχειρηματίες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και θα δώσει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να έχει ξεκαθαρίσει ένα μεγάλο πεδίο από τις φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και να μπορούν ν’ ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις καλύτερα και να κάνουμε κι εμείς καλύτερο προγραμματισμό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...