Άνοιξε το taxis για τις αλλαγές στα Ε9!

 

Άνοιξε, , η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9. Χιλιάδες ιδιοκτήτες, που πληρώνουν ισόγειο για ρετιρέ και ορεινό χωράφι για παραθαλάσσιο οικόπεδο, έχουν τώρα την ευκαιρία να διορθώσουν τα λάθη και να μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

 

Προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις που μετά την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης προκύψει μείωση φόρου κατά 300 ευρώ ή παραπάνω,   ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει στην εφορία δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι  η διόρθωση είναι αληθής και θα πραγματοποιηθεί  νέα εκκαθάριση.

 

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένουν πως και πώς να ανοίξει η εφαρμογή του Ε9, γιατί καλούνται να πληρώσουν «αστρονομικά» ποσά ΕΝΦΙΑ, δίχως να έχουν ανάλογη περιουσία. Συγκεκριμένα, πολλοί που ξέχασαν να βάλουν στην δήλωση όροφο για το ισόγειό τους, αυτό φορολογείται ως «ρετιρέ», αν έβαλαν μία «αποθηκούλα», για τα εργαλεία τους στο χωράφι και ξέχασαν να το διευκρινίσουν, αυτή φορολογείται ως βίλα! Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες και έχουν καταγραφεί τεράστιες διαφορές, που «βγάζουν» μάτι όπως τα χωράφια στα Γρεβενά, που φορολογούνται ως παραθαλάσσια οικόπεδα! Τυχόν μείωση του ποσού του ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει από τις διορθώσεις θα συμψηφισθεί κατά τις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου.

Αυτόματες επιστροφές φόρου!

 

Εκτός από τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, η Σοφία Σεχπερίδου, Διευθύντρια της  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προανήγγειλε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται αυτόματα μέσω του TAXIS για το ποσό της επιστροφής φόρου που δικαιούνται., δίχως να χρειάζεται να ταλαιπωρηθούν με ταξίδια στην ΔΟΥ ή να περιμένουν ατελείωτες ώρες στην ουρά.  Στην συνέχεια το πρόγραμμα θα επεκταθεί με στόχο, οι συμψηφισμοί φόρων και επιστροφών να γίνονται εξολοκλήρου μέσω του TAXIS!

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...