Έκτακτη σύσκεψη υπό την Μέι για την Carillion

Έκτακτη σύσκεψη υπό την Μέι για την Carillion

Εκτάκτως σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων (COBRA) του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό να συζητήσει την υπόθεση της κατάρρευσης της κατασκευαστικής εταιρείας Carillion, εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών της χώρας και εργολάβων του βρετανικού Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

Όταν ρωτήθηκε τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα στέγασης των μελών ενόπλων δυνάμεων που έχει ανατεθεί στην CarillionAmey, μετά την κατάρρευση της Carillion, ο κ. Ουίλιαμσον είπε: «Θα συνεδριάσει η COBRA αργότερα σήμερα για να εξετάσει κάποια από τα πιο άμεσα ζητήματα».

Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι απέφυγε να διευκρινίσει ποιοι υπουργοί θα συμμετάσχουν σε αυτή τη συνεδρίαση.

Έρευνα για την υπόθεση της Carillion και την πολιτική εξωτερικών αναθέσεων της κυβέρνησης σκοπεύει επίσης να διεξαγάγει μια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με τον Μπέρναρντ Τζένκιν, τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων, η έρευνα αυτή «θα είναι ευρύτερη» και δεν θα αφορά μόνο την εν λόγω εταιρεία.

Για την επιχείρηση εργάζονται 43.000 εργαζόμενοι παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η Carillion είχε μέσα στο σαββατοκύριακο διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες RBS, Barclays, HSBC, Lloyds και Santander, στις οποίες και οφείλει συνολικά 900 εκατ. στερλίνες (1,12 δισ. ευρώ). Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων ανέφεραν στο βρετανικό δίκτυο ότι οι τράπεζες θα ήταν διατεθειμένες να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια, σε περίπτωση που η κυβέρνηση συμφωνήσει να προσφέρει στήριξη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/317563-Ektakte-syskepse-ypo-ten-Mei-gia-ten-Carillion ΚΟΣΜΟΣΑκολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...