Έμπολα: «Συγγνώμη» από το νοσοκομείο του Τέξας για τον νεκρό

Έμπολα: «Συγγνώμη» από το νοσοκομείο του Τέξας για τον νεκρό
«Δε διαγνώσαμε σωστά τα συμπτώματα. Λυπούμαστε βαθύτατα», αναφέρει εκπρόσωπος του νοσοκομείου – Νοσηλεύτρια αποκαλύπτει πως το προσωπικό δεν είχε ενημερωθεί καταλλήλως πριν την άφιξη του πρώτου ασθενούς

Μετά το θάνατο του πρώτου ασθενούς που διαγνώστηκε με Έμπολα στην Αμερική, Έρικ Ντάνκαν, και νοσηλεύτηκε στο Presbyterian του Τέξας, η διεύθυνση του νοσοκομείου ζήτησε «συγγνώμη» για τα λάθη που σημειώθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του το Presbyterian ανέφερε πως δεν χειρίστηκε σωστά τον πρώτο ασθενή με τον θανατηφόρο ιό και έδωσε στη δημοσιότητα λάθος πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντάνκαν απευθύνθηκε στο νοσοκομείο δηλώνοντας πως έχει υψηλό πυρετό και ότι είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ έπειτα από ταξίδι στη Δυτική Αφρική, αλλά οι γιατροί λίγες ώρες αργότερα του έδωσαν την άδεια να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Δυστυχώς, η αρχική μας αντιμετώπιση του Ντάνκαν, παρά τις καλύτερες προθέσεις μας και το καλά εκπαιδευμένο προσωπικό μας, ήταν λάθος. Δε διαγνώσαμε σωστά τα συμπτώματα. Λυπούμαστε βαθύτατα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, μία νοσηλεύτρια του ίδιου νοσοκομείου αποκάλυψε πως το ιατρικό προσωπικό δεν είχε την απαραίτητη ενημέρωση πριν την εισαγωγή του Ντάνκαν και ότι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο για τους κανόνες ασφαλείας σε περίπτωση ασθενούς με Έμπολα.

Η Μπριάνα Αγκίρ δήλωσε ότι έβλεπε τους συναδέλφους της να παραβιάζουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας όταν φρόντιζαν τον Ντάνκαν.

«Ποτέ δε συζητήσαμε για τον Έμπολα και θα έπρεπε να το είχαμε κάνει. Αντιθέτως, μας πρότειναν να παρακολουθήσουμε ένα σεμινάριο. Δεν μας είπαν τι να προσέχουμε», πρόσθεσε η Αγκίρ.

Μάλιστα, όπως είπε η νοσηλεύτρια, όταν ο ασθενής διαγνώστηκε με Έμπολα επικράτησε χάος.

«Το αρμόδιο τμήμα για τις μεταδοτικές ασθένειες μας ρωτούσε ποιο είναι το πρωτόκολλο που ακολουθούμε και εμείς απαντούσαμε ότι δεν ξέρουμε», συμπλήρωσε.

Όλα αυτά, ενώ ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τομ Φρίντεν αναμένεται να καταθέσει σε αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου σχετικά με το ζήτημα της εξάπλωσης του ιού και τα αντανακλαστικά των αρμόδιων αρχών.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...