Ένα τεράστιο πέπλο αράχνης στο Αιτωλικό – Τι λένε κάτοικοι και ο πρόεδρος του φορέα λιμνοθάλασσας. Βίντεο

Ένα περίεργο θέαμα αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται τις τελευταίες ημέρες το Αιτωλικό. Τα δέντρα αλλά και ότι βρίσκεται κοντα στην ακτή της λιμνοθάλασσας έχει σκεπαστεί με ένα τεράστιο πέπλο αράχνης .

Οι φοίνικες , τα αλμυρίκια  ,  η ποώδη βλάστηση της περιοχής ακόμα και οι μικρές βαρκούλες τις λιμνοθάλασσας έχουν σκεπαστεί από τους ιστούς της αράχνης.

Οι κάτοικοι τις περιοχής μιλούν για ένα πρωτοφανές φαινόμενο στην περιοχή τους και όπως μας ανέφερε ο κ. Παντελής ο οποίος είναι ψαράς στην περιοχή δεν το έχει ζήσει όσα χρόνια εργάζεται στην λιμνοθάλασσα, επίσης μας τόνισε ότι το φαινόμενο τον δυσκολεύει στην εργασία του καθώς οι αράχνες υπάρχουν παντού ακόμη και μέσα στην βάρκα του.

Το τεράστιο πέπλο όμως όπως αναφέρει άλλος κάτοικος της περιοχής είναι το αντίδοτο για τα κουνούπια που τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το μεγάλο πρόβλημα της λιμνοθάλασσας.

Η θέση όμως της επιστήμης  όπως είπε στην κάμερα του Nafpaktianews.gr ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου –Αιτωλικού κ. Περγαντής είναι ότι η φύση από μόνη της αμύνεται αν κάποιο είδος αυξάνεται αυξάνεται και ο θηρευτής του για να μπορέσει να φέρει ξανά την ισορροπία στην φύση.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...