Παρασκευή 27/05/2016 – 22:45Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας για την προμήθεια αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, υπέγραψαν κατά την επίσκεψη, του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. και η Ρωσική εταιρία Rosneft. Μία συμφωνία που ενισχύει σημαντικά την συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας, στον τομέα της Ενέργειας. Κατά την τελετή υπογραφής των διμερών συμφωνιών,στο Μέγαρο Μαξίμου, εκπρόσωποι των δύο ισχυρών εταιριών, ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) Γρηγόρης Στεργιούλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO), της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, Ιγκόρ Ιβάνοβιτς Σεχίν, μπροστά στον Ρώσο Πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, υπέγραψαν το μνημόνιο, βασικών όρων συναντίληψης για την προμήθεια αργού και πετρελαϊκών προϊόντων (Heads of Terms for Crude and Petroleum Supply).
«Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία η οποία εντάσσεται στην πολιτική εξωστρέφειας του Ομίλου. Χάρη σε αυτή έχουν επιτευχθεί σημαντικοί στόχοι, που αφορούν στην εξεύρεση επαρκών εναλλακτικών πηγών προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Α.Ε.,Γρηγόρης Στεργιούλης
Από την πλευρά του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού, κ. Ιγκόρ Σεχίν κάλεσε τον έλληνα ομόλογό του, να επισκεφθεί επισήμως τη Ρωσία, το επόμενο διάστημα, κάτι το οποίο απεδέχθη ο Γρηγόρης Στεργιούλης.
Η συμφωνία Το κείμενο της συμφωνίας, προβλέπει, ότι τα δύο μέρη θα αναπτύξουν διμερή συνεργασία στην προμήθεια αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, ενώ εκφράζουν την θέληση να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους και μετά από μία διαδικασία αξιολόγησης, να καθορίσουν τους τομείς που μπορούν να φέρουν μία αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Ο διατυπωμένος, στόχος, είναι ο ορισμός του πλαισίου, για την δρομολόγηση των διαδικασιών συζήτησης, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες και θα τεθούν οι προϋποθέσεις μελλοντικών συμφωνιών και η υπογραφή νέων συμβολαίων. Η συμφωνία, έχει ισχύ ενός χρόνου, ενώ μετά από γραπτή συναίνεση των δυο πλευρών, δύναται να παραταθεί. Θα συσταθεί μία κοινή Ομάδα Εργασίας η οποία θα συνεδριάζει, προκειμένου να συντονίσει και να προωθήσει τα επόμενα βήματα συνεργασίας.
Πηγή: