Έπιασαν τον Κυριάκο με τη γίδα στην πλάτη

Έπιασαν τον Κυριάκο με τη γίδα στην πλάτη

Έφυγε ο Καραμανλής από τη Βουλή την ώρα που μιλούσε ο Μητσοτάκης – Ενώ ο πρωθυπουργός ανέτρεπε με στοιχειά ότι υπάρχει εγκληματικότητα και ανομία στη  χώρα, ο Μητσοτάκης τα έβαζε στη Βουλή με τον Κουρή, τον… Αυριανισμό και τον Bαξεβάνη!

ΠΗΓΕ για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος που πήγαινε γυρεύοντας προκαλώντας τη συζήτηση στη Βουλή, ηττήθηκε κατά κράτος από τον Αλέξη, που τίναξε στον αέρα τα σαθρά επιχειρήματα του προέδρου της ΝΔ και τον προσγείωσε στη σκληρή πραγματικότητα, της Siemens, των ειδικών σχέσεων που έχουν κορυφαίοι συνεργάτες του με τον υπόκοσμο βγάζοντας στη φόρα και άλλους σκελετούς που κρύβονται στα ερείπια του παλιού διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Χωρίς στρατηγική και κυρίως χωρίς κανένα επιχείρημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, ακόμα και στο ζήτημα της ασφάλειας για το οποίο έγινε η συζήτηση στη Βουλή.

Ενώ ο Αλέξης τον βομβάρδιζε με τα σκάνδαλα της Siemens τα οποία υπενθύμισε πριν από λίγες μέρες η γραμματέας του περιβόητου Χριστοφοράκου, ο Κυριάκος μιλούσε για μια ακόμα φορά για την υποστήριξη που προσφέρει ο Γιώργος Κουρής στην κυβέρνηση, λες και είναι κάτι κρυφό και για τον Βαξεβάνη, ο οποίος βγάζει τις δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Δυστυχώς οι σκελετοί που έχουν στοιχειώσει το κόμμα ΝΔ είναι πολλοί.

Δεν είναι μόνο οι παλιές αμαρτίες που επιχειρεί να διαχειριστεί ο Κυριάκος, είναι και τα νέα κρούσματα στη δική του αυλή που αρχίζουν να απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Όταν δεν μπορείς να περιορίσεις τη διαφθορά στην αυλή σου, όσο είσαι στην αντιπολίτευση, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει αν γίνονταν κυβέρνηση.

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή ήταν απογοητευτική.

Ακόμα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα στη διάρκεια της δευτερολογίας του προέδρου της ΝΔ.

Για πρώτη φορά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είπε λέξη για τα μεγάλα εθνικά θέματα και την οικονομία περιορίζοντας το πεδίο αντιπαράθεσης στους μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων.

Προφανώς ξέχασε ότι επί διακυβέρνησης της ΝΔ η Αθήνα καίγονταν για ολόκληρη εβδομάδα.

Αλλά και σε αυτό το πεδίο τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αλέξης ήταν καταπέλτης και αποδεικνύουν ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε και μάλιστα σημαντικά ενώ οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. διαδέχονται η μία μετά την άλλη.

Βέβαια την ώρα που ο Κυριάκος μιλούσε για τα Εξάρχεια ο Αλέξης του θύμισε τη Siemens και τον κατηγόρησε ευθέως ότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.

Οι βουλευτές της ΝΔ απογοητεύτηκαν για μια ακόμα φορά από την εμφάνιση του αρχηγού της, ο οποίος δεν έχει στρατηγική ούτε τακτική και το κυριότερο σέρνεται σε αντιπαραθέσεις τις οποίες έχει από χέρι χαμένες.

 

Βόμβες Τσίπρα για siemens-Αυγενάκη στη Βουλή

Οι επίμαχες συνομιλίες του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, με μέλη εγκληματικού δικτύου, τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens αλλά και η σκληρή ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία κατά τον πρωθυπουργό «θύμισε Άδωνι Γεωργιάδη» κυριάρχησαν στην αντιπαράθεση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανομία και την εγκληματικότητα στην «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή. Επικαλούμενος την υπόθεση του κ. Αυγενάκη αλλά και την κατάθεση της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι η «ανομία» συχνάζει και στην αυλή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. «Η ανομία πίνει καφέ όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά στο σαλονάκι του κόμματός σας» είπε ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον κάλεσε να απολογηθεί για τις συνομιλίες αλλά και για τις διευκολύνσεις που φέρεται να παρείχε ο κ. Αυγενάκης σε μέλη εγκληματικού δικτύου, εκβιαστές και μαυραγορίτες. «Την τελευταία εβδομάδα η Ελληνική Αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη και επικαλέστηκε δημοσιεύματα αλλά και δικογραφία η οποία περιλαμβάνει τις συνομιλίες του κ. Αυγενάκη καθώς και του αστυνομικού φρουρού του με μέλη σπείρας. «Αυτοί είναι οι άριστοι συνεργάτες σας» είπε στον κ. Μητσοτάκη και τον κάλεσε να αποπέμψει τον κ. Αυγενάκη. Οι αναφορές του κ. Τσίπρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ίδιου του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανο και άρχισε να φωνασκεί κατά του πρωθυπουργού. «Κάτσε κάτω εσύ !» του απάντησε ο πρωθυπουργός ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τον επανέφερε στην τάξη. Ο κ. Μητσοτάκης παρέσχε, όμως, πολιτική κάλυψη στον Γραμματέα της ΝΔ μιλώντας για «λάσπη» και «συκοφαντίες». Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ότι έχει γίνει «φερέφωνο» της εφημερίδας που ανέδειξε το θέμα και κατήγγειλε ότι η υπόθεση προέρχεται από το «παρακράτος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που εκβιάζει και συκοφαντεί». Πάντως αργότερα η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, απέφυγε να στηρίξει ευθέως τον κ. Αυγενάκη και να ξεκαθαρίσει εάν η ΝΔ παρέχει πολιτική κάλυψη στον γραμματέα. «Σας παραπέμπω στη σημερινή συνέντευξη του κ. Αυγενάκη στον ΣΚΑΙ» τόνισε.

“Σε καμία χώρα δεν κέρδισε εκλογές η Siemens”

O κ. Τσίπρας εξαπέλυσε, όμως, σκληρή επίθεση και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ και για τα τηλεφωνικά κέντρα της Siemens επικαλούμενος τις μαρτυρικές καταθέσεις της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου, η οποία ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποπληρώσει τα τηλεφωνικά κέντρα που τού έδωσε η Siemens μόνο αφού έγινε «φασαρία» στις εφημερίδες. Κατηγόρησε όμως και την Ντόρα Μπακογιάννη ότι διευκόλυνε τη διαφυγή του ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, και του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλλα στο Εξωτερικό. Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι πλήρωσε με τα δικά του χρήματα τα τηλεφωνικά κέντρα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ψευδείς τις αναφορές του πρωθυπουργού και τον κάλεσε να μην τις επαναλάβει. Του καταλόγισε επίσης ότι καταφεύγει σε συκοφαντίες οι οποίες όμως δεν θα τον βοηθήσουν να αποφύγει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. «Σε καμία χώρα δεν κέρδισε εκλογές η Siemens» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: O Μητσοτάκης δεν ξεχωρίζει πια από τον Άδωνι

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι υιοθέτησε την «ακροδεξιά ρητορική του φόβου» για να στρέψει αλλού το βλέμμα από την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι όταν ακούει τον κ. Μητσοτάκη από το βήμα διερωτάται εάν μιλάει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Λέω ποιος είναι στο βήμα τώρα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Άδωνις; Η απόλυτη υιοθέτηση της ακροδεξιάς ρητορικής του φόβου» ανέφερε. Ταυτόχρονα, παρέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η εγκληματικότητα μειώθηκε επί των ημερών της σημερινής διακυβέρνησης και αναφέρθηκε σε σειρά επιτυχιών της Ελληνικής Αστυνομίας όπως η εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και του αποστολέα του τρομο-δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πως είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δίνει από τη μία πλευρά συγχαρητήρια στην αστυνομία και από την άλλη να καταγγέλλει «χάος» και «γενικευμένη ανομία».

Μητσοτάκης: Οι επιτυχίες ανήκουν στην Αστυνομία

Στον αντίποδα ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για γενικευμένη ανομία και έξαρση της εγκληματικότητας, δίνοντας έμφαση στην περιοχή των Εξαρχείων και στην «ανομία» στα Πανεπιστήμια. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπάρχουν επιτυχίες αλλά τις πίστωσε στην αστυνομία και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν την βοηθάει. «Οι επιτυχίες της αστυνομίας έγιναν ερήμην σας» είπε στον κ. Μητσοτάκη και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τις ημέρες που ήταν στην αντιπολίτευση  εξίσωσε «τη βία με τα Μνημόνια» και «έβαλε φωτιά στη χώρα». Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «άνοιξε τις πόρτες των φυλακών» και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, όσο και για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ’. Συγκεκριμένα καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «έβγαλε τους ποινικούς από τα κελιά».

 

Στα… χαρακώματα Μαξίμου-Πειραιώς για ζητήματα ασφαλείας

 

Σε υψηλοΥς τόνους συνεχίστηκε  η κόντρα κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας για ζητήματα ασφάλειας, στον απόηχο της σύγκρουσης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, το πρωί στη Βουλή.

Για ψεύτικα στοιχεία του πρωθυπουργού, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «συνειδητά ψεύτη» και «αδίστακτο». «Ενοχλήθηκε σήμερα ο κ. Τσίπρας που τον αποκαλέσαμε ψεύτη. Και την ίδια ακριβώς στιγμή απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη Κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. Ανέφερε επίσης πως οι πολίτες ξέρουν την πραγματικότητα καθώς την ζουν στις γειτονιές τους. Κατά τη Ν.Δ., «τα στοιχεία της αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του».

Η Ν.Δ. σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είπε ότι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%. «Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5% », συμπλήρωσε η Πειραιώς. «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%. Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, από το 2014 στο 2016, αυξήθηκαν κατά 25,5%» συνέχισε η ΝΔ και τόνισε επίσης: «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%. Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών είναι αυξημένες κατά 5% (το 2015) και 2,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014».«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%.

Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά  32,3%.  Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%. Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά 18,4% (το 2015) και κατά 3,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014», πρόσθεσε η Ν.Δ. Καταλήγοντας τόνισε πως «αυτή είναι η αλήθεια την οποία μπορεί εύκολα κανείς να επιβεβαιώσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας. Όλα τα άλλα που είπε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή είναι fake news με -φαρδιά πλατιά- την υπογραφή Τσίπρα».

«Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της Ν.Δ. αυτοεξευτελίζεται ξανά»

Απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και επικαλούμενοι στοιχεία της ΕΛΑΣ για Α’ Εξάμηνο του 2017, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της Ν.Δ., προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του Πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017».Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια» της Ν.Δ. «να διασώσει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή». Κατά τους ίδιους κύκλους, η προσπάθεια αυτή της Ν.Δ. «καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό». «Και επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017. Αναδεικνύοντας έτσι, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους, επί λέξει, ο Πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ανέφερε:

«Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι:

•          Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας

•          Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων,

•          Μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια

•          Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών

•          Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών

•          Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ».

Αλ. Τσίπρας: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή των Εξαρχείων τα στοιχεία της ΕΛΑΣ είναι αποκαλυπτικά». Βάσει των στοιχείων που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, οι εξιχνιάσεις κλοπών και διαρρήξεων στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 22% τη διετία 2015-16, σε σύγκριση με την περίοδο 2013-14.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/308286-Epiasan-ton-Kyriako-me-te-gida-sten-plate ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...