Έρχεται μεγαλύτερη μείωση στις τιμές της ΔΕΗ!

Έρχεται μεγαλύτερη μείωση στις τιμές της ΔΕΗ!

Έρχεται μεγαλύτερη μείωση στις τιμές της ΔΕΗ !

Μικρότερους λογαριασμούς για τους πελάτες της ΔΕΗ, φέρνει η μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυρά που προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης από το βήμα της Βουλής.

 Ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Νίκου Καραθανασόπουλου, του ΚΚΕ ανέφερε ότι «επίκειται άμεσα ρύθμιση για μεγαλύτερη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τις πιο φτωχές ομάδες πληθυσμού». Ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε ρωτήσεις σχετικά με τον μεγάλο αριθμό διακοπών ρεύματος στην Κάρυστο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης, τόνισε ότι «εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες για να στηρίξουμε τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Πρόθεση μας είναι αυτοί που έχουν πραγματικά χαμηλό εισόδημα να μπορέσουμε να τους ξεχωρίσουμε και να τους προσφέρουμε μεγαλύτερη έκπτωση και στήριξη ώστε να έχουν πρόσβαση στο βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας».

Ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ενέργειας, αναφέρθηκε στη νέα ρύθμιση που βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία επισημαίνοντας, πως θα προστεθούν και τα περιουσιακά στοιχεία στα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Δηλαδή, πελάτες που έχουν δημιουργήσει οφειλές  και δεν τις πληρώνουν, ενώ έχουν τη δυνατότητα. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ισχυρή περιουσιακή δυνατότητα εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές διατάξεις του κοινωνικού τιμολογίου και δεν πληρώνουν τις οφειλές τους.

Τέλος, ο υπουργός έκανε λόγο για «εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα» από την πολιτική που ακολουθεί  η ΔΕΗ,  όπως το ότι το 2017, εκατοντάδες στρατηγικοί κακοπληρωτές αναγκάστηκαν, να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να πληρώσουν τις οφειλές τους, για να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/308135-Erchetai-megalytere-meiose-stis-times-tes-DEE ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...