Έρχεται το «Μητρώο των Πολιτών» – Απόφαση από Τσακαλώτο και Σκουρλέτη

bb

Έρχεται το «Μητρώο των Πολιτών» – Απόφαση από Τσακαλώτο και Σκουρλέτη

Με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εκμετάλλευση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών που έχει στη διάθεσή του το Δημόσιο, ενεργοποιείται το μητρώο πολιτών.  Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εσωτερικών  Πάνος Σκουρλέτης εξέδωσαν κοινή υπουργική απόφαση (και θα ακολουθήσει Πρωτόκολλο Συνεργασίας) για την φιλοξενία, εγκατάσταση και λειτουργία του Μητρώου Πολιτών στο Κέντρο Δεδομένων και Εφαρμογών του υπουργείου Οικονομικών που στεγάζεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Στο έργο αυτό αξιοποιείται η υποδομή κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της ΓΓΠΣ. Έτσι επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του Μητρώου Πολιτών καθώς γίνεται χρήση ενός ασφαλούς και σύγχρονου περιβάλλοντος πληροφορικής και επικοινωνιών. Επιπλέον πραγματοποιείται εξοικονόμηση πόρων καθώς αξιοποιείται η πλέον σύγχρονη υποδομή Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στο δημόσιο τομέα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/319837-Erchetai-to-Metroo-ton-Politon-Apophase-apo-Tsakaloto-kai-Skoyrlete ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...