Έτοιμος να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε την Τρίτη ότι είναι ανοιχτός να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σε συνέχεια της ιστορικής συνόδου κορυφής που είχε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο.

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Άμπε, επί χρόνια υποστηρικτής της σκληρής γραμμής κατά του καθεστώτος της Πιονγκιάνγκ, διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος για “ένα νέο ξεκίνημα”, που μπορεί να οδηγήσει σε μια συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι μια τέτοια συνάντηση θα επικεντρωθεί σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για την κοινή γνώμη της Ιαπωνίας: την απαγωγή Ιαπώνων υπηκόων από τη Βόρεια Κορέα τις δεκαετίες του 1970 και 1980.

«Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των απαγωγών, είμαι έτοιμος να θέσω ένα τέλος στην αμοιβαία δυσπιστία με τη Βόρεια Κορέα, να κάνω μια νέα αρχή και να συναντηθώ κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός στην ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας ότι τίποτε δεν έχει προγραμματιστεί προς το παρόν.

«Αν όμως πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση, είμαι αποφασισμένος αυτή να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος των απαγωγών», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορείται για απαγωγή δεκάδων Ιαπώνων πολιτών πριν από περίπου 40 χρόνια τις οποίες έκανε για να επιτρέψει στους κατασκόπους του καθεστώτος να εξοικειωθούν με την ιαπωνική κουλτούρα και γλώσσα.

Το 2002, η Βόρεια Κορέα ομολόγησε την απαγωγή 13 Ιαπώνων. Σε πέντε από αυτούς επιτράπηκε στη συνέχεια να επιστρέψουν στην Ιαπωνία, ενώ οι άλλοι οχτώ είχαν πεθάνει ανέφερε η Πιονγκιάνγκ, χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, γεγονός που δεν έπεισε το Τόκιο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/343255-Etoimos-na-synantethei-me-ton-Kim-Giongk-Oyn-o-Iaponas-Prothypoyrgos ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...