Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού! Γαλλία – Πορτογαλία με φόντο το μεγάλο τρόπαιο!

Έφτασε η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Euro 2016 με Γαλλία και Πορτογαλία να διεκδικούν επί ίσοις όροις το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης!

Η Γαλλία είναι το φαβορί , η διοργανώτρια του Euro, με τον κόσμο δίπλα της, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Γερμανίας, με τον Γκριεζμάν σε δαιμονιώδη κατάσταση και με την παράδοση μαζί της καθώς μετράει 18 νίκες σε 24 αναμετρήσεις απέναντι στην Πορτογαλία, ενώ όποτε την έχει βρεί σε επίσημο παιχνίδι είτε για Euro, είτε για Mundial πάντα την κερδίζει. Η Πορτογαλία έχει να κερδίσει τη Γαλλία από τον Απρίλιο του 1975, μετράει δέκα σερί ήττες απ’τους τρικολόρ.

Οι Γάλλοι έχουν κατακτήσει τρία τρόπαια , δύο Euro (1984,2000) κι ένα Mundial (1998) και θέλουν απόψε να κατακτήσουν τον τέταρτο τίτλο, και συγκεκριμένα το τρίτο Euro, έτσι θα φτάσουν τις Ισπανία και Γερμανία που έχουν από 3 κατακτήσεις. Οι Πορτογάλοι δεν έχουν πάρει τίτλο, κι αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουν σε τελικό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να χαμογελάσουν σε αντίθεση με τον χαμένο τελικό του 2004, όταν η Εθνική μας τους το είχε στερήσει μες στο σπίτι τους.

Στα αγωνιστικά κανένα πρόβλημα για τους δύο προπονητές, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές τους είναι ετοιμοπόλεμοι.
O Ντιντιέ Ντεσάν που φιλοδοξεί να γίνει ο δεύτερος προπονητής που κατακτά το Euro ως παίκτης και προπονητής μετά τον Γερμανό Μπέρτι Φογκτς (1972-1996), πιθανότατα θα παρατάξει τους ίδιους έντεκα, όπως και στον ημιτελικό με τη Γερμανία.
Ο Φερνάντος Σάντος, ο ηγέτης των Πορτογάλων όπως τον χαρακτήρισε και ο Πέπε στη συνέντευξη τύπου, θέλει απόψε να κάνει χαρούμενο όλο το Πορτογαλικό έθνος με την κατάκτηση του τροπαίου. Η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έτοιμο να κάνει το παιχνίδι της ζωής του και να κατακτήσει τίτλο με την εθνική Πορτογαλίας, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Επιτρέφει ο Πέπε στην ενδεκάδα, καθώς αποθεραπεύθηκε πλήρως.

Αναλυτικά οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων :
Γαλλία : Γιορίς, Εβρά, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Πογκμπά, Ματουιντί, Σισοκό, Παγέ, Γκριεζμάν, Ζιρού
Πορτογαλία : Ρούι Πατρίσιο, Γκερέιρο, Σέντρικ, Πέπε, Φόντε, Ρενάτο Σάντσες, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντριέν Σίλβα, Ζοάο Μάριο, Νάνι, Ρονάλντο

Διαιτητής της αναμέτρησης ο 41χρονος Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ που είχε σφυρίξει και τον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, ενώ στο Euro είχε διευθύνει και τα παιχνίδια Βέλγιο-Ιταλία, Τσεχία-Κροατία και Ελβετία-Πολωνία.
Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι.

Ρονάλντο vs Γκριεζμάν : Οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν αντίπαλοι και στο φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, Ρεάλ – Ατλέτικο , με τον Πορτογάλο να χαμογελάει στο τέλος.

Σε ποιόν θα πάει η κούπα απόψε;;; Ποιά ομάδα θα είναι η διάδοχος της Ισπανίας;;; Ποιά ομάδα θα κατακτήσει την Ευρώπη;; Ποιοί θα πανηγυρίσουν στο τέλος;; Οι απαντήσεις απόψε στο Σταντ ντε Φρανς…σ’έναν… μεγάλο… τελικό…!!!

190231

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...