Ήταν κύριος: Η άγνωστη ιστορία για τον Γκέραρντ που αποκάλυψε ο ιερέας στην κηδεία του

bb

Ήταν κύριος: Η άγνωστη ιστορία για τον Γκέραρντ που αποκάλυψε ο ιερέας στην κηδεία του

«Ένας λεβέντης, ένας αγωνιστής της ζωής, που ήρθε από την Ολλανδία, την πατρίδα του, κι έδωσε τη μορφή της ταυτότητάς του, όχι μόνο στην Ελιά, όχι μόνο στην Ελλάδα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παντού», είπε αρχικά στον επικήδειο του για τον Ευγένιο Γκέραρντ ο ιερέας του Αγίου Παντελεήμονα.

«Ένας άνθρωπος που είχε αξία όπου κι αν βρισκόταν, που ακτινοβολούσε σαν φωτεινό αστέρι. Βρισκόταν 20 χρόνια στην Ελιά και η ευγένειά του ήταν πολύ μεγαλύτερη από το όνομά του. Αγαπούσε την Κατερίνα, τα παιδιά της Κατερίνας, τον κόσμο της Ελιάς. Έδωσε την καρδιά του και του άρεσε να λέει ‘το χωριό μου η Ελιά’. Ήθελε να νιώσει Κρητικός. Συνήθιζε να λέει ‘γεννήθηκα κάπου αλλού, αλλά αν ξαναγεννιόμουν, θα ήθελα να γεννηθώ στην Κρήτη».

Μάλιστα, αποκάλυψε και μία ανέκδοτη ιστορία, που ο «μίστερ» δεν ήθελε να γίνει γνωστή όσο ήταν εν ζωή: «Κάποια στιγμή, πήρε μια αποζημίωση από έναν αθλητικό φορέα. Τότε, είχε έρθει και μου είχε τάξει μια δωρεά. Εγώ του απάντησα ‘σιγά, όλοι το ίδιο λένε’. Όταν την εισέπραξε, μου την προσέφερε όλη, με την προϋπόθεση να μην βγει τίποτα στη δημοσιότητα μέχρι να πεθάνει. Γι’ αυτό σας λέω τώρα την ιστορία».

Πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/316218-Etan-kyrios-E-agnoste-istoria-gia-ton-Gkerarnt-poy-apokalypse-o-iereas-sten-kedeia-toy ΣΠΟΡ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...