«Ίσα δικαιώματα για όλους στην αναδοχή και την υιοθεσία»: Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου (Live)

«Ίσα δικαιώματα για όλους στην αναδοχή και την υιοθεσία»: Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου (Live)

Η συζήτηση του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας» θα ολοκληρωθεί σήμερα με την ψήφιση του ν/σ, ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Σε απευθείας μετάδοση η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια:

Στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε την Τρίτη 8/9 η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τα «μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας». Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη με την ψήφιση του ν/σ, ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στο άρθρο 8, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς βουλευτές τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης έχουν διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους.

Κατά την ψηφοφορία επί της αρχής την περασμένη εβδομάδα, υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η Ένωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/331187-Isa-dikaiomata-gia-oloys-sten-anadoche-kai-ten-yiothesia-Semera-e-psephise-toy-nomoschedioy-Live ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...