Όλες οι αλλαγές στο ΕΝΦΙΑ από το Υπ. Οικονομικών!

ΕΝΦΙΑ

Σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να ξεκινά από το τέλος Σεπτεμβρίου, θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016, σύμφωνα με νέα τροπολογία, που κατέθεσε στην βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Με αυτήν την αλλαγή, η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ αντί για το Δεκέμβριο, θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2017.

Παράλληλα, σε άλλη διάταξη, περιλαμβάνεται η εξαίρεση των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ του 2016 προβλέπει άλλη διάταση, που καλύπτει και νομοθετικά, τις αλλαγές στον φόρο που ανακοίνωσε το υπουργείο.  Στο κείμενο της τροπολογίας, αναφέρεται πως το κόστος της εξαίρεσης των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό φόρο είναι σε 230 εκατομμύρια ευρώ.

 Με την ίδια πράξη, ρυθμίζονται και άλλα θέματα του υπουργείου, όπως η παράταση για 3 χρόνια της παραγραφής του δικαιώματος του δημοσίου για έκδοση των οριζόμενων πράξεων προσδιορισμού φόρου. Το ίδιος ισχύει και για κάθε άλλη πράξη επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών για υποθέσεις του ΣΔΟΕ, που αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων(ΓΓΔΕ).

Απαλλάσσονται οι ελεγκτές της Φορολογικής Διοίκησης από πειθαρχικές, αστικές ή ποινικές ευθύνες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Τέλος, γίνεται προαιρετική η έκδοση φορολογικού πιστοποιητικού κάθε χρόνο για τις Ανώνυμες Εταιρίες, τις ΕΠΕ και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών επιχειρήσεων, ενώ καταργείται και το πρόστιμο που προβλεπόταν σε περίπτωση μη έκδοσης του. Η διάταξη ισχύει για τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από 1.1.2016 και μετά.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...