Όλη η αλήθεια για τις επιστροφές εισφορών στους συνταξιούχους

bb

Όλη η αλήθεια για τις επιστροφές εισφορών στους συνταξιούχους

Δίχως νέες αιτήσεις θα επιστραφούν οι «παραπάνω» εισφορές, που είχαν πληρώσει οι συνταξιούχοι, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας, με νέα ανακοίνωσή του. Την ώρα που η αγωνία των συνταξιούχων για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων εισφορών, το θέμα έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κόντρας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σε μία προσπάθεια, να ξεκαθαρίσει το τοπίο το υπουργείο Εργασίας, επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή του, το μήνυμα που είχε στείλει ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος την προηγούμενη εβδομάδα, ότι οι επιστροφές θα γίνουν αυτόματα και ότι οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια αίτηση, ηλεκτρονικής ή άλλης μορφής.

Στο πλαίσιο της κόντρας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οδός Σταδίου, αναφέρει ότι «ανευθυνότητα και προχειρότητα χαρακτηρίζει τη στάση της ΝΔ και μερίδας του Τύπου, αναφορικά με τα όσα υποτίθεται ότι δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ. Η αξιωματική αντιπολίτευση και ελάχιστοι αρθρογράφοι ασκούν κριτική επί μίας δήλωσης που ουδέποτε έγινε και μιας απόφασης που ουδέποτε ελήφθη. Είναι απολύτως ψευδές ότι ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, κάλεσε τους συνταξιούχους να υποβάλουν αιτήσεις στα Ταμεία για την επιστροφή εισφορών. Το αντίθετο!».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, στις 8/3/18, έπειτα από συνάντηση του κ. Πετρόπουλου με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων, το Υπουργείο Εργασίας με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Ταμείων, αποφασίστηκε η δημιουργία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων».

Σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις που ακολούθησαν, στα ηλεκτρονικά και στα έντυπα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε ότι ειδικά για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ «δεν χρειάζεται να κάνει κανείς συνταξιούχος αίτηση. Διότι η λύση που δίνει η κυβέρνηση είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις».

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «εκείνοι, λοιπόν, που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους συνταξιούχους είναι όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και όσοι μοίραζαν αιτήσεις ή τους παρότρυναν να προσφύγουν ακόμη και στα δικαστήρια! Φυσικά με το… αζημίωτο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/326488-Ole-e-aletheia-gia-tis-epistrophes-eisphoron-stoys-syntaxioychoys ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακολουθήστε το nafpaktianews.gr στο Google News αλλά και στο Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...