Όταν ο σκύλος τους έκανε αυτό έμειναν άφωνοι. Σήμερα το αποκαλούν θεϊκή παρέμβαση! (Εικόνες)

Τετάρτη 01/06/2016 – 09:28ΣκύλοςΣτον κόσμο μας δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι με ειδικά χαρίσματα αλλά και ζώα! Αυτό το σκυλάκι είναι η απόδειξη!
Η Σάντι είναι ένα 4 ετών κoρίτσι που πάσχει από σύνδρομο Down και διαβήτη τύπου 1. Για να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση της, η οικογένεια της πήρε ένα ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ, τον «Ήρωα», που μπορούσε να αισθανθεί πότε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα της Σάντι ήταν ανησυχητικά χαμηλά ή υψηλά.
Όπως αποδείχθηκε ο Ήρωας, ήταν ένας πραγματικός ήρωας.
Εκτός από το ότι έγινε αμέσως ο καλύτερος φίλος του κoριτσιού, μπορούσε πάντα να μυρίζει πότε η Σάντι είχε πρόβλημα με το σάκχαρο της και να ειδοποιεί στη συνέχεια τους γονείς της.«Κρατούσα τα χέρια μου και του έλεγα: «Τι συμβαίνει;» Όταν ακουμπούσε το αριστερό μου χέρι το σάκχαρο ήταν χαμηλό. Όταν ακουμπούσε με τη μύτη του το δεξί μου χέρι, τα επίπεδα του σακχάρου είχαν πέσει ανησυχητικά», είπε η Μισέλ, η μητέρα της Σάντι.Το ταλέντο του Ήρωα, ήταν μια πραγματική ευλογία για την Σάντι και την οικογένειά της. Και μια μέρα, αυτός ο ιδιαίτερος σκύλος έσωσε τη ζωή του μικρού κoριτσιού.
Η Σάντι ήταν στο σχολείο και ο Ήρωας βρίσκονταν με τη Μισέλ στο σπίτι. Από το σπίτι στο σχολείο είναι μια απόσταση 8 χιλιόμετρων.Ξαφνικά, ο συνήθως ήρεμος σκύλος άρχισε να κλαίει και να ουρλιάζει δυνατά.
«Είναι συνήθως ένα πολύ ήσυχο σκυλί. Δεν συνηθίζει να κλαψουρίζει και να ουρλιάζει. Όσες φορές το έχει κάνει, σχεδόν αμέσως το σταμάτησε», είπε η Μισέλ.Εκείνη τη μέρα όμως ο Ήρωας δεν σταματούσει, γεγονός που έκανε τη Μισέλ να καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Ότι κάτι δεν πάει καλά με την κόρη της.
Η Μισέλ σκέφτηκε ότι ο Ήρωας συμπεριφέρεται έτσι γιατί αισθάνθηκε κάποιο πρόβλημα με το σάκχαρο της Σάντι. Αλλά πώς το έκανε αφού η κόρη της δεν ήταν καν στο σπίτι;
Για να της φύγει η ιδέα, αποφάσισε να τηλεφωνήσει στο σχολείο της.
Μίλησε με τη δασκάλα της, Κίμπερλι Στόνεμαν, και της ζήτησε να ελέγξει το σάκχαρο της Σάντι. Μερικά λεπτά αργότερα η δασκάλα της είπε ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είχαν μειωθεί δραματικά.«Είναι πιο επικίνδυνο όταν τα επίπεδα του σακχάρου πέφτουν», εξήγησε η Μισέλ. «Θα μπορούσε να πέσει σε διαβητικό κώμα αμέσως. Θα μπορούσε ακόμη και να πεθάνει αν αυτή η κατάσταση παρέμενε αρκετά».
Αλλά χάρη στον Ήρωα κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε. Κάτι που μέχρι σήμερα κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει.Οι γονείς της Σάντι πήραν τον Ήρωα από μια διαβητικό, την κυρία Όουενς, η οποία εκπαιδεύει σκύλους και στη συνέχεια τους δίνει σε ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη. Η κυρία Όουενς υποστηρίζει ότι η εκπαίδευση σκύλων για να μυρίζουν τις αλλαγές στο σάκχαρο του αίματος, είναι σχετικά εύκολη. Αλλά αυτό που έκανε ο Ήρωας, από τόσο μακριά, ήταν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν, όπως αναφέρει το tonwtiko.
Πως το έκανε;
«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μόνο ο Θεός γνωρίζει. Νομίζω ότι είναι κάτι σαν τη διαίσθηση της μητέρας. Αυτά τα σκυλιά έχουν ικανότητες και αισθήσεις που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Γι ‘αυτό είμαστε ευγνώμονες που τον έχουμε στο σπίτι μας. Έχει σώσει πολλές φορές την κόρη μας και συνεχίζει να το κάνει», είπε ο μπαμπάς της Σάντι για να καταλήξει:
«Νομίζω ότι ο Ήρωας είναι ένας άγγελος που ήρθε στο σπίτι μας για να προσέχει την κόρη μας, τον δικό μας άγγελο».

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...