Ύμνοι του CNN για τη Νάξο: Tο ελληνικό νησί που προσφέρει καλή ζωή (Εικόνες)

Ύμνοι του CNN για τη Νάξο: Tο ελληνικό νησί που προσφέρει καλή ζωή (Εικόνες)

Κατηγορία

christos.papad…
Σάββατο 07/05/2016 – 14:44

Ύμνοι του CNN για τη Νάξο: Tο ελληνικό νησί που προσφέρει καλή ζωή (Εικόνες)

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ CNN ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                             

Αφιέρωμα στη Νάξο φιλοξενεί η ηλεκτρονική σελίδα του CNN. Μάλιστα, το αμερικανικό δίκτυο εκθειάζει το νησί των Κυκλάδων.

«Μερικά μέρη είναι καλύτερα από άλλα στο να ικανοποιούν την ισχυρή ανθρώπινη επιθυμία για μια καλή ζωή και ένα από αυτά είναι η Νάξος», αναφέρει το δημοσίευμα του CNN.

Το νησί είναι το μεγαλύτερο και πιο πράσινο των κατά τα άλλα βραχωδών Κυκλάδων και αποκαλείται και ως το πράσινο φύλο του Αιγαίου. Το διαφοροποιημένο φυσικό τοπίο ικανοποιεί τον ταξιδιώτη που λατρεύει την περιπέτεια στην ύπαιθρο και η εύφορη γη του νησιού τροφοδοτεί όσους αναζητούν γαστρονομικές εμπειρίες με βάση τα τοπικά προϊόντα. Το νησί των Κυκλάδων διαθέτει ακόμα πλούσια μυθολογία και μεσαιωνική αρχιτεκτονική, και από την ξηρά ως τη θάλασσα είναι σαγηνευτικό.

Το CNN κάνει αναφορά σε προγράμματα πεζοπορίας στο νησί μέσα από μαρμάρινα μονοπάτια, εύφορες πεδιάδες και ελαιόδεντρα, από χωριό σε χωριό. Επίσης, προσφέρονται προγράμματα ιππασίας στις πεδιάδες, στην παραλία και σε «ψαγμένα» σημεία στο νησί.

Οι οικογένειες εργάζονται στα χωράφια, ενώ τα χωριά στην ενδοχώρα και οι αρχαιολογικοί χώροι προσφέρουν στους περαστικούς μια αίσθηση του παρελθόντος και του παρόντος του νησιού.

Το όρος Ζα το ψηλότερο στις Κυκλάδες, με υψόμετρο στα 1.003 μέτρα, ήταν το μέρος όπου σύμφωνα με τη μυθολογία μεγάλωσε ο Δίας. Σήμερα διαθέτει μονοπάτια για ποδηλασία.

Οι λάτρεις του kitesurfing κατευθύνονται στην παραλία Μικρή Βίγλα, η οποία έχει τους ισχυρότερους ανέμους στην Ευρώπη, λόγω του φυσικού φαινομένου που εκδηλώνεται μεταξύ Νάξου και Πάρου. Αναφορά στην παραλία Λαγκούνα, ιδανική για αρχάριους του αθλήματος.

Επίσης, προσφέρεται ο γύρος της Νάξου από τη θάλασσα, με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σπηλιές.

Οι υγρότοποι του νησιού ανήκουν στη λίστα των 380 προστατευόμενων βιότοπων του δικτύου Natura 2000, καθιστώντας το ιδανικό για όσους αγαπούν την άγρια ζωή, ενώ και η υποβρύχια ζωή στις ακτές του είναι ενδιαφέρουσα με εξερεύνηση σε ναυάγια κτλ σε σχετικά ρηχά νερά.

Από παραλίες προτείνονται ο Άγιος Προκόπης με Γαλάζια Σημαία, τα γειτονικά νησιά Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην εντυπωσιακή Πορτάρα, που ανήκε στον ναό του Απόλλωνα.

Υπάρχουν ακόμα μαρτυρίες από το πέρασμα των Βενετών, από την αρχιτεκτονική στο Χώρα. Το μεσαιωνικό κάστρο που κάποτε προστάτευε τους κατοίκους από πειρατές, στέκει ακόμα και σήμερα σε καλή κατάσταση.

Τέλος, το αμερικανικό δίκτυο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τοπική γαστρονομία, όπως τον κόκορα με μακαρόνια και πίτα με σέσκουλα.

Πηγή:Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...