Αήττητη η Άρσεναλ πλήγμα για τον Ολυμπιακό στην έδρα του

Αήττητη η Άρσεναλ πλήγμα για τον Ολυμπιακό στην έδρα του

Τα… φώτα του Champions League έσβησαν για τον Ολυμπιακό! Η Άρσεναλ πήρε τεράστια νίκη με 3-0 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” βάζοντας φινάλε στην φανταστική πορεία των “ερυθρόλευκων’ στη φετινή διοργάνωση και στέλνοντας τους στη φάση των “32” του Europa League. Σε κακή βραδιά οι Πειραιώτες, που από το 25λεπτο και μετά έγιναν… θύματα των Ζιρού (χατ-τρικ) και Κάμπελ (καταχειροκροτήθηκε).

Ο Ολυμπιακός ήθελε τρία αποτελέσματα για να περάσει στους “16” του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κανένα από αυτά, ηττήθηκε από μια πολύ καλύτερη και αποφασισμένη Άρσεναλ με 3-0, αποτέλεσμα που τον έστειλε στο Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να πιάσουν καλή απόδοση, ήταν “ανεμικοί” επιθετικά, ενώ πλήρωσαν τα αμυντικά κενά που παρουσίασαν.

Το παιχνίδι βγήκε ακριβώς όπως το ήθελε ο Βενγκέρ, η Άρσεναλ -παρά τις απουσίες της- έδειξε πως έχει “βαριά” φανέλα και κατάφερε μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” να πάρει τεράστια πρόκριση. Κίνηση…ματ για τη νίκη των “κανονιέρηδων” η αλλαγή πτέρυγας των Κάμπελ και Γουόλκοτ, με τον πρώην παίκτη των Πειραιωτών να κάνει “παπάδες” κόντρα στον Μαζουακού και να χειροκροτείται στο τέλος του αγώνα. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν θα είχε γίνει χωρίς τον… δήμιο, Ζιρού!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι, παίζοντας σαν να ήθελε μόνο τη νίκη σαν αποτέλεσμα, παίρνοντας ενέργεια από το κατάμεστο “Καραϊσκάκης” που ήταν στο… πόδι και προσπαθώντας να επιτεθεί κυρίως από τα δεξιά με Πάρντο και Φορτούνη.

Η Άρσεναλ δέχθηκε αρκετές επιθετικές προσπάθειες από τους “ερυθρόλευκους” και πέρασε λίγες φορές τη σέντρα αφού δυσκολεύτηκε πολύ στο να κυκλοφορήσει την μπάλα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες ήρθε στο 20′, με το σουτ του Σεμπά να περνά δίπλα απ’ την αριστερή συμβολή των δοκών.

Η ροή του παιχνιδιού έδειχνε πως οι “κανονιέρηδες” δεν θα καταφέρουν να γίνουν απειλητικοί, αλλά από το 20λεπτο και μετά τα πράγματα… άλλαξαν! Στο 25′ οι παίκτες του Βενγκέρ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ., με το σουτ του Φλαμινί να κοντράρει στον Ντα Κόστα και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομπέρτο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να “παγώσουν” το “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ράμσεϊ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, ο Ζιρού έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ρομπέρτο έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία, αλλά δεν κατάφερε να την απομακρύνει και κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-1.

 

Το παιχνίδι απέκτησε εκρηκτικό ρυθμό στη συνέχεια, έχοντας μάλιστα και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στους Πειραιώτες, που προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να βρουν δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με.. σοκ για τον Ολυμπιακό. Ο Κάμπελ -που έκανε.. πάρτι κόντρα στον Μαζουακού- ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα από τους αμυντικούς των “ερυθρόλευκων”, βρήκε πανέξυπνα τον Ζιρού -που με την αρχή της επανάληψης ζόρισε τον αστράγαλο του- που νίκησε στο 50′ τον Ρομπέρτο για το -0-2, φτιάχνοντας σκορ πρόκρισης για την Άρσεναλ.

 

Το ματς συνεχίστηκε έχοντας εξαιρετικό ρυθμό, με τον Γουόλκοτ να στέλνει την μπάλα άουτ στο 56′, τον Τσεχ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Φορτούνη (58′) και τον Ιντέγιε να γλιστρά από πλεονεκτική θέση και να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει. Τελικά, οι Λονδρέζοι έφτασαν στο 0-3 στο 67′, με τον Ζιρού να εκτελεί εύστοχα ένα κερδισμένο πέναλτι και να δίνει.. φτερά πρόκρισης στην ομάδα του!

 

 

 

 

Παρά την είσοδο των Τσόρι Ντομίνγκες, Ερνάνι και Φινμπόγκασον, η υπόθεση πρόκριση είχε κριθεί. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε σιγά σιγά σημάδια κούρασης και αποδιοργάνωσης, οι παίκτες της Άρσεναλ κράτησαν με ευκολία την μπάλα κι έτσι πήραν αυτή τη μεγάλη πρόκριση για τους “16” του Champions League μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Οι ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Ομάρ, Μασουακού, Κασάμι (71’ Τσόρι), Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (76’ Ερνάνι), Πάρντο (86’ Φινμπόγκασον) και Ιντέγε.

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Καπίνο, Μποτία, Σαλίνο, Τσόρι, Καμπιάσο, Φινμπόγκασον, Ερνάνι.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Μπεγιερίν, Εζίλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί, Ζιρού (91’ Τσέιμπερς), Γουόλκοτ (72’ Γκιμπς), Κάμπελ (91’ Τσάμπερλεϊν)

Στον πάγκο της Άρσεναλ: Οσπίνα, Ντεμπισί, Γκάμπριελ, Τσέιμπερς, Γκιμπς, Τσάμπερλεϊν.

 

Απο το newsit.gr 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...