Αγία Νάπα: Ετοιμάζουν Υποβρύχιο Εικαστικό Μουσείο

Αγία Νάπα: Ετοιμάζουν Υποβρύχιο Εικαστικό Μουσείο
Υποβρύχιο Εικαστικό Μουσείο φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο δήμος Αγίας Νάπας στην παράλια περιοχή «Περνέρα».
Γι’ αυτό το σκοπό θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Αλιείας μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014, για την τροχιοδρόμησή του.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι το μουσείο θα έχει ως θέμα την ελληνική μυθολογία και επιθυμία του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτή την υποβρύχια γκαλερί είναι να αποτελέσει το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη ώστε να εμπλουτίσει την εμπειρία του τουρίστα και να προσελκύσει τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Η βύθιση των πρώτων δημιουργιών και γλυπτών για το Υποβρύχιο Εικαστικό Μουσείο στην περιοχή «Περνέρα» στην Αγία Νάπα θα γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2015. Ήδη έχει εγκριθεί από τον δήμο το κονδύλι των 100.000 ευρώ για να καλυφθεί το κόστος των έργων που θα κατασκευασθούν. Η πόντιση των γλυπτών θα ακολουθεί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές της συνθήκης της Βαρκελώνης, δηλαδή θα γίνει κατάλληλη χωροθέτηση και θα ληφθούν αποφάσεις ως προς τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των γλυπτών με τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών του Κράτους και κυρίως του Τμήματος Αλιείας, έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην παράκτια μορφολογία και οικολογία.

Το πρωτοποριακό αυτό μουσείο θα συμπληρώνει το ναυάγιο του πλοίου «Κερύνεια» που θα βυθιστεί στην περιοχή «Περνέρα» σε ρηχά νερά, ανατολικά, προς την παραλία «Καθαρκά».

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...